Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Knivhotade sin flickvän – tände eld på hennes byxor

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Mannen åtalas nu vid Växjö tingsrätt för flera brott.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

En 27-årig man misstänks ha misshandlat sin flickvän på många olika sätt under lång tid.

Bland annat tände han eld på hennes byxor – när hon hade dem på sig – och tvingade henne ligga i ett kallt badkar med salt i, enligt åtalet.

Han misstänks också för att ha hotat och misshandlat två andra män.

Den 3 maj i år greps en 27-årig man misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän på olika sätt under sammanlagt nio månaders tid. Händelserna har inträffat i Älmhults kommun men också i andra delar av södra Sverige. 

Brotten har varierat men har i huvudsak rört sig om fysiskt våld. Under hösten i fjol knuffade 27-åringen sin flickvän, spottade på henne och förstörde hennes möbler, enligt misstankarna. 

Tände eld på byxorna

Under våren 2021 har våldet eskalerat på olika sätt, enligt åtalet. Bland annat misstänks han för att ha kastat ut flickvännens mobiltelefon ur en bil, slagit henne upprepade gånger, sagt att hon ska ta livet av sig och mejlat henne kränkande innehåll.

Han misstänks dessutom för att ha sprejat en parfym på flickvännens byxor och sedan tuttat på – när hon hade dem på sig. Enligt åtalet har 27-åringen också tvingat flickvännen att ligga i ett iskallt badkar med salt i. 

Slog en man med golfklubba

För dessa handlingar åtalas han nu för grov kvinnofridskränkning vid Växjö tingsrätt.

Han åtalas dessutom för olaga frihetsberövande då han med hjälp av en kniv tvingat sin flickvän att sitta i ett badrum under flera timmars tid. Om hon gjorde något ljud riktade han kniven mot henne, enligt misstankarna. Det ska ha inträffat i början av mars. 

27-åringen åtalas utöver det för att ha hotat en man över telefon och för att ha misshandlat ytterligare en man då han slagit honom med en golfklubba i huvudet, enligt misstankarna. Brotten har skett i februari i år, enligt åtalet.

SE FLER NYHETER: Det mystiska spöknätet förbryllar – här är förklaringen

Har väckt stor uppmärksamhet