Madsen misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall ombord på en egenbyggd ubåt. Foto: TOM WALL / AP TT NYHETSBYRÅNMadsen misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall ombord på en egenbyggd ubåt. Foto: TOM WALL / AP TT NYHETSBYRÅN
Madsen misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall ombord på en egenbyggd ubåt.  Foto: TOM WALL / AP TT NYHETSBYRÅN
Peter Madsens älskarinna Deidre King träder nu fram i en intervju med danska Ekstra Bladet. Foto: SkärmdumpPeter Madsens älskarinna Deidre King träder nu fram i en intervju med danska Ekstra Bladet. Foto: Skärmdump
Peter Madsens älskarinna Deidre King träder nu fram i en intervju med danska Ekstra Bladet.  Foto: Skärmdump
Peder Madsen nekar till mord. Foto: / DEADLINE PRESSPeder Madsen nekar till mord. Foto: / DEADLINE PRESS
Peder Madsen nekar till mord.  Foto: / DEADLINE PRESS

Peter Madsens älskarinna träder fram: "Tror på honom"

Publicerad

Uppfinnaren Peter Madsen har erkänt att han dumpat journalisten Kim Walls kropp i Öresund efter att hon dog på ubåten Nautilus.

Madsen nekar dock till mord.

Nu träder uppfinnarens älskarinna fram och berättar om sitt förhållande med den misstänkte.

– Bilden av en mördare, som folk gärna tecknar, kan jag inte känna igen, säger hon till Ekstrabladet.

Peter Madsen, 46, sitter häktad misstänkt för mord och brott mot griftefriden. Han misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, 30, ombord på den egenbyggda ubåten i augusti.

Den 11 augusti greps Madsen efter att – enligt misstankarna – ha sänkt den hemmabyggda ubåten Nautilus med flit och dumpat Kim Walls kropp i Öresund. Madsen har erkänt brott mot griftefriden, men säger att Kim Wall dog i en olycka.

Åklagaren menar att något som talar mot Peter Madsen är att han har försökt försvåra utredningen genom sina skiftande upplysningar. Bland annat genom att ändra sin historia efter att nya uppgifter lagts fram för honom och dessutom inte gett polisen tillgång till hans dator.

Under häktesförhandlingen ställde åklagaren flera frågor som uppenbart syftade till att kartlägga Madsens sexuella förbindelser.

Peter Madsen är gift, men lever i ett öppet förhållande. Nu träder hans älskarinna Deidre King, 38, fram i danska Esktrabladet, och berättar om sitt förhållande med honom.

 

Nautilus, Peter Madsens ubåt. Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES

 

Peter Madsens älskarinna träder fram

Hon säger att hon varit nere i ubåten tillsammans med Madsen tidigare och dessutom skulle ha åkt ut med honom dagen efter. 

– Vi skulle ha umgåtts, seglat ut och dykt ner och sovit på havsbotten. Peter har varit min vän, älskare, arbetsgivare och rådgivare, säger Deidre King, som känt Madsen i 14 år, till tidningen.

 

LÄS MER: Stödet till Madsen efter förklaringen i rätten 

 

Älskarinnan tror på Peter Madsen

Peter Madsen hävdar att Wall dog i en olycka ombord. Han menar att journalisten fick ubåtens 70 kilo tunga lucka i huvudet, varpå hon dog. Madsen säger att han därefter drabbades av en "psykotisk chock" och därför inte kontaktat myndigheter.

 

Peter Madsen sitter häktad för mord. Foto: AFP / Scanpix Denmark

 

Delar av Kim Walls kropp har hittats, men Peter Madsen nekar till att han ska ha styckat henne. 

Deidre King säger att hon tror på Madsens historia och att det kan stämma att han drabbats av chock.

– Om man hamnar i den situationen tror jag att det kan slå slint för en, att man agerar på autopilot och ens hjärna blockerar det, säger Deidre King. 

LÄS MER: Leif GW Persson om Madsen – "Han är ju en narcissist" 

 

Träffades på hotell innan misstänkta mordet

Deidre King säger till Ekstrabladet att hon känt Madsen i 14 år, och att de har ett "särskilt band". Hon säger att Peter Madsen är "speciell".

– Nej, självklart är han inte normal. Han har byggt tre ubåtar och rymdraketer. Är han normal, nej det är han inte, säger hon till Ekstrabladet.

Sista gången Deidre King träffade Madsen, innan han greps, var på ett hotell på Amager i juli.

Under den senaste häktningsförhandlingen beslöt domaren att fortsätta hålla Madsen häktad. Åklagaren yrkade dessutom på att Madsen ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning, något som Madsen protesterade mot. Domaren beslöt då att Madsen ska läggas in med tvång på en psykiatrisk avdelning för en omfattande undersökning. Hade han frivilligt gått med på undersökningen kunde det skett genom öppenvård.

Ekstra Bladets förstasida i dag, lördag 9/9. Foto: SKÄRMDUMP
Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag