Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Person knivhuggen på Ströget – greps på Burger King

En person gipen efter knivattack på Ströget.

En man greps på lördagskvällen av polis efter att ha knivhuggit en person på Ströget i Köpenhamn.

Ett ögonvittne uppger för danska tidningen Ekstrabladet att mannen som greps hade blod på sig.

– Vi får tag på honom när han kastar kniven i en papperskorg på Burger King, säger Leif Hansen, polisens vaktchef, till Ritzau.

Personen som blev knivhuggen ska enligt dansk polis inte ha fått livshotande skador. Ströget är ett av de mest välbesökta turiststråken i Köpenhamn, särskilt i samband med helger. 

Det är oklart varför den gripne mannen attackerade en person med kniv. 

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/1200854280401494016

Efter attacken ska den misstänkte ha försökte fly och tagit sig till Rådhusplatsen som ligger i slutet av Ströget. Vittnen följde efter honom och ett tjugotal poliser kom till platsen.

– En vän och jag följde efter gärningsmannen - en stor tatuerad kille - som en liten stund innan hade legat och slagits med en annan man på marken, säger ett ögonvittne till Ekstrabladet.

Det var tack vare ögonvittnets dirigering som polisen senare kunde gripa den misstänkta gärningsmannen på Burger King vid Rådhusplatsen.

– Vi får tag på honom när han kastar kniven i en papperskorg på Burger King, säger Leif Hansen, polisens vaktchef, till Ritzau.

Polisen poängterar att det handlar om en isolerad händelse mellan två personer, som känner varandra. Det finns därför ingen orsak till oro hos allmänheten.