Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Parets miljonvinst före misstänkta rånmordet

Polisen utreder dubbelmordet i Arlöv - kan finnas ekonomiskt motiv
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL NILSSON
Mördaren – eller mördarna – sökte igenom parets lägenhet i Arlöv och nu utreds ett möjligt rånmordsmotiv, enligt Kvällspostens uppgifter.Foto: Fanny Berg
Paret mördades i sin lägenhet i söndags. Foto: Fanny Berg
1 / 7

Mördaren – eller mördarna – sökte igenom parets lägenhet i Arlöv och nu utreds ett möjligt rånmordsmotiv, enligt Kvällspostens uppgifter.

Så sent som i höstas gjorde paret miljonvinst i en fastighetsaffär.

Samtidigt var de offer som hade svårt att skydda sig: Kvinnan behövde hemtjänsthjälp och skötte om sin rullstolsburne make.

Paret i 70-årsåldern gjorde en miljonvinst förra hösten när de sålde sin villa i Arlöv.

Huset som varit deras hem i flera decennier bytte de då ut mot en betydligt billigare bostadsrätt, bara någon kilometer bort.

Maken hade sviktande hälsa och satt i rullstol. Hustrun var pensionerad läkare och tog hand om honom i den grad hon själv mäktade med.

– Hon brukade rulla ut honom så att han fick sitta i solen. Där satt de och fikade tillsammans, säger en granne och fortsätter:

– De var trevliga människor och jag har aldrig hört ett ont ord mellan dem.

Polisens mördarjakt

Men även hustrun var i behov av stöd och flera gånger om dagen fick paret besök från hemtjänsten.

Vid 14-tiden i söndags var det personal från just hemtjänsten som slog larm.

När polisen anlände kunde man konstatera att paret hade blivit mördade.  

Enligt Kvällspostens uppgifter utreds ett potentiellt rånmordsscenario.

– Vi jobbar efter olika teorier och vi har inte låst oss vid något ännu. Vi jobbar med olika spår och tänker oss olika scenarion. Men vi är inte redo att gå ut och prata offentligt om hur vi resonerar, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.

Mannen död i rullstolen

Maken satt död i sin rullstol. Nära honom låg den döda hustrun på golvet med ett täcke över sig. Båda två hade kraftiga skador som polisen tror orsakats av såväl trubbigt våld som skärvapen.

I lägenheten fanns spår som visade att åtminstone en av kropparna flyttats efter våldsdåden, enligt uppgifter till Kvällsposten.

Tidigare under dagen hade paret redan haft två besök av hemtjänsten. Då var allt i sin ordning och paret var vid god hälsa.

Lådor och garderober genomsökta

Under det andra besöket, vid 10.30-tiden på morgonen, ska någon ha ringt på parets dörrklocka. Men när kvinnan gick för att öppna var ingen där, enligt uppgifter.

Efter att hemtjänsten lämnat bostaden dröjde det drygt tre timmar innan personalen återvände för ett nytt besök. Någon gång under det tidsspannet blev paret mördade.

En av polisens teorier är att mördaren var på jakt efter pengar och värdesaker. När polisen anlände till brottsplatsen fanns tecken på att lådor och garderober hade genomsökts.

Ladda ner Kvällspostens app.