Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pappa ryckte in i dotterns bråk – drog flicka i håret

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Mannen har nu dömts vid Ystads tingsrätt.
Foto: SANNA DOLCK / KVP

Två flickor började slåss på ett köpcentrum när en av flickornas pappa ryckte in.

Pappan jagade flickan – som hans dotter slagits med – och drog i hennes hår. Nu döms han för ringa misshandel.

– Jag ångrar det nu. Det är lätt att vara efterklok, säger han i polisförhör.

Klockan 16.47 den 13 juli i fjol larmades polis till Valens köpcentrum i Trelleborg.

Utanför köpcentrumet satt tre flickor som berättade att en av dem blivit misshandlade av en man som de kände igen.

En av flickorna berättade att hon blev slagen i huvudet och knuffad in i glaset som omslöt en rulltrappa. Efter ett kort förhör på plats blev flickorna hämtade av sina föräldrar.

Inne på köpcentrumet hade flera vittnen sett händelsen äga rum. En av dem var en man som satt och åt på Subway när han plötsligt hörde tumult utanför. 

Började bråka på Snapchat

– Vi hörde plötsligt kalabalik i köpcentrumet. Tre småflickor i tolvårsåldern sprang genom köpcentrumet ner till Clas Ohlson med en äldre herre hack i häl och en väktare bakom. På väg ner i rulltrappan till Clas Ohlson tar mannen tag i flickan längst bak och skickar flickan in i sidan, i rulltrappssidan, så hon blir omskakad medan han fortsätter att jaga flickan som är längst fram, säger han i polisförhör.

En av de tre jagade flickorna berättar i förhör att hennes kompis slogs med mannens dotter. 

– Då börja min vän bråka med en annan tjej. Och dom börja slåss. Sen så stoppade vi, jag och min andra vän, det. Och så gick vi därifrån. Sen så är vi inne i gallerian och så vänder jag mig och så ser jag att han, pappan, är bakom oss. Sen börjar vi alla springa, säger flickan i polisförhör. 

Enligt flickan hade hennes vän och mannens dotter först börjat bråka på Snapchat innan de möttes i verkligheten. Mannen berättar i polisförhör att hans dotter kommit hem efter slagsmålet och gråtit, hon berättade då att slagsmålet filmades av de andra två tjejerna – som också hejade på. 

Döms mot sitt nekande

Mannen hade därför gått ner till köpcentrumet för att konfrontera flickorna.

– Jag reagerar genom att springa efter dem, dumt nog. Jag ångrar det nu. Det är lätt att vara efterklok, säger han i polisförhör och fortsätter:

– Precis vid rulltrappan snubblar jag till. Jag skulle precis ta tag i henne vid axeln, stoppa henne. Men jag snubblar till och får i ren reflex fatt i håret på henne. Men jag släpper direkt när jag får fatt i håret och fick då tillbaka balansen.

Trots nekande till brott har mannen nu dömts till dagsböter för ringa misshandel. 

Det har rört sig om ett hårt grepp i håret på ett barn så att hon drogs åt sidan. Det står, som framgått ovan, klart att greppet har medfört smärta/ ömhet”, skriver Ystads tingsrätt i domen. 

SE FLER NYHETER: ”Ganska tragiskt”

Skandalhuset Kinesiska muren i Malmö har köpts för 80 miljoner