Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisens nya spår efter krogmordet

Kjäll, 57, höggs ihjäl när han försökte stoppa rån
Foto: Privat
Foto: Anders Blank

57-årige Kjäll Gustafsson mördades när han försökte avbryta ett rån på en restaurang i Gislaved.

Nu har polisen fått fram nya spår i jakten på mördaren, i form av ett par övergivna cyklar skriver Värnamo Nyheter.

– De sticker ut och blir intressanta för oss, säger Richard Finndahl, gruppchef för grova brott Värnamo.

Tisdagen innebär att det har gått fyra dygn sedan Kjäll Gustafsson från Halland dödades när han försökte stoppa ett rån på en restaurang i Gislaved. 

Polisen har fortfarande ingen gripen eller misstänkt men de har fått in enormt många tips om händelsen och väljer därför att vara sparsmakade med informationen de går ut med.

– Därför är det locket på när det gäller detaljer eftersom vi har så många som fortfarande ska höras. Det handlar om hundratals redan, säger Richard Finndahl. 

Dessutom har polisen redan kommit över flera nya spår i utredningen, bland annat i ett par övergivna cyklar som hittats i närheten av ett hotell i Gislaved. 

– De brukar inte finnas på det stället där de påträffas, vilket gör att de sticker ut och blir intressant för oss, säger Richard Finndahl, gruppchef för grova brott Värnamo.

”Förödande konsekvenser”

Cyklarna har nu tagits i beslag.

– Det kommer göras en teknisk undersökning på dem nu med allt vad det innebär där vi ska säkra spår, se om det finns fingeravtryck och om cyklarna har med det här att göra, säger Richard Finndahl.

Han berättar att polisen redan har en ganska bra bild av händelseförloppet men lägger mycket resurser på utredningen, femton personer är nu inkopplade på fallet. 

– Alla är väldigt motiverade framför allt när det gått till på det här sättet. Hur det gått till är beklagligt. Vanligtvis vid rånförsök brukar gärningspersonerna lämna platsen utan att agera på det här sättet, som fått förödande konsekvenser. Allas förhoppning är att vi ska lösa det här, säger Richard Finndahl.