Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ordningsvakt dömd för våldtäkt av nattklubbsgäst

Om domen vinner laga kraft kommer den dömde mannen inte längre kunna arbeta som väktare eller ordningsvakt.Foto: Johan Nilsson/TT
Ordningsvakten dömdes på tisdagen till två års fängelse för våldtäkt av Malmö tingsrätt.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

En ordningsvakt dömdes i dag till två års fängelse för våldtäkt av en kvinna han mött på nattklubben där han arbetade.

Han körde henne till sin bostad att ha arbetat färdigt.

Först hade hon sex med honom frivilligt. Andra gången våldtog han kvinnan, slog och tog stryptag på henne.

Ordningsvakten arbetar på ett nöjesställe i Skåne. En kväll i november förra året kom han i kontakt med en kvinnlig gäst på nattklubben efter vad som kallas en ”incident” i baren.

Den kontakten ledde till att de blev närmare bekanta med varandra, bytte telefonnummer. De skickade också sms till varandra medan hon var kvar på nattklubben, Kvinnan och ordningsvakten bestämde att de skulle träffas efter att han slutat sitt arbete. Han hämtade henne i bil efter att hon väntat på honom hos en vän och de körde till hans bostad.

Slog på kvinnan

Ordningsvakten och kvinnan är överens om att de hade frivillig sex en gång. När han ville att de ska skulle ha samlag ytterligare en gång ville hon inte. Under rättegången beskrev hon sitt nej till honom och att hon varit tydlig med att hon inte ville.

Det är efter den här tidpunkten när hon sagt nej som deras uppfattning om vad som sedan hände som deras skildringar går isär, utom i ett avseende. Och det handlar om hur han slog och, tog strypgrepp på henne.

Ordningsvakten påstår att han enbart gjorde vad kvinnan ville att han skulle göra. Kvinnan har berättat att slagen och strypgreppen var en del av den våldtäkt han begick mot henne.

Efteråt slog hon larm till polis. Det samtalet spelades upp under rättegången. Poliser kom hem till henne och har berättat att det hon berättade gav ett intryck av att vara något som hon faktiskt upplevt. Rättsläkare som undersökt kvinnan kunde bekräfta strypgreppet runt halsen och slagen mot hennes kropp.

Kvinnan mer tillförlitlig

Tingsrätten lägger också vikt vid hur kvinnan vittnat under rättegången. Det hon beskrivit anser domstolen vara en ”lång, levande, klar och detaljrik och sammanhängande berättelse som inte innehållit några motsägelser eller svårförklarliga inslag. ”

Hon framstår därför som mer tillförlitlig än ordningsvakten, anser domstolen.

Ordningsvakten har tidigare inte dömts för brott. Domen innebär, om den vinner laga kraft, att han inte längre kan arbeta som varken väktare eller ordningsvakt. Av den anledningen anser tingsrätten att han bör få viss straffrabatt. 

Han dömdes därför till minimistraffet för våldtäkt, två år, trots att domstolen anser att brotten han begått ligger över den gränsen.