Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Onanisten greps – tack vare Eva, 49

Tre plågor att ha koll på under sommaren
Eva Espinozas besök på stranden fick en oväntad vändning.Foto: Privat
Ribersborgsstranden i Malmö är populär på sommaren.Foto: SANNA DOLCK / KVP

Mannen gick runt på Ribersborgsstranden i Malmö och började onanera bredvid kvinnor som solade.

Då såg strandbesökaren Eva Espinoza till att han kunde gripas.

– Jag tänkte bara ”han ska åka dit”, säger hon.

Under torsdagen rapporterade Kvällsposten om en man i 40-årsåldern som utsatte flera kvinnor för ofredanden på Ribersborgsstranden i Malmö. Enligt flera larm till polisen gick han runt bredvid kvinnor som solade – och började onanera.

Eva Espinoza, 49, råkade vara på stranden vid samma tillfälle och spelade en nyckelroll i att mannen senare kunde gripas misstänkt för ofredande av flera kvinnor.

För när uppgifterna om att den onanerande mannen gick runt på stranden började spridas fick hon kontakt med flera andra kvinnor i området via sociala medier.

– Vi teamade upp och bestämde oss för att leta upp honom. När vi hittade honom tog vi först flera bilder på honom bakifrån och sedan framifrån, säger hon.

Stod och pekade på mannen

I väntan på att polisen skulle dyka upp hann mannen försvinna därifrån. Men inte långt senare kom han tillbaka.

Eva Espinoza och en av de andra kvinnorna fick span på honom och ringde polisen.

– När polisen kommer står vi allihop och pekar på honom. Då grep de honom, och det var tack vare sociala medier, säger hon.

– Jag tänkte bara att ”han ska åka dit”. Det kändes jävligt skönt att se när han blev gripen, det var en härlig känsla. Han kommer inte att straffas hårt, men det är ändå en markering. 

”Folk är dumma i huvet”

Enligt Eva Espinoza hade många kvinnor blivit ofredade av samma man och polisen bekräftade under torsdagen att det fanns flera offer.

– Det återstår att se hur många målsägande det här landar på men vi uppmanar alla som blivit utsatta att höra av sig till oss, sa Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Eva Espinoza tror dock inte att mycket kommer att förändras.

– Det här händer överallt, det kan hända i Pildammsparken i Malmö också. Det spelar ingen roll om det är barnfamiljer där. Folk är dumma i huvet och tror att bara för att man är lättklädd betyder det sex. Vissa män tar sig friheter, säger hon.

 

TV: Fler sydsvenska nyheter

Måns, 17, berättar om sin obotliga sjukdom