Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya informationen i sökandet efter Beata

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Beata, 32, har varit försvunnen i en månad.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
32-åriga Beata Ratzman.
Foto: POLISEN

Ny information om försvunna Beata Ratzman, 32, har inkommit till polisen. 

I veckan kommer man att göra nya sök i jakten på bevis kring vad som hänt den 32-åriga kvinnan som varit försvunnen i en månad.

– Det har inkommit information till våra utredare som gör det intressant att titta på en specifik plats, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

32-åriga Beata Ratzman har varit försvunnen i en månad. Hon sågs senast vid 17-tiden den 24 september. Hennes make, en småföretagare i 50-årsåldern, sitter häktad misstänkt för att orsakat hennes försvinnande. 

Under dagarna efter försvinnandet sökte polisen med stora resurser efter Beata. Även organisationen Missing people har vid flera tillfällen sökt efter kvinnan.

Sedan några veckor genomför polisen dock ingen operativ sökverksamhet. Tills nu.

Nu har nämligen ny information nått utredarna och i veckan följer man upp den genom sök på en ny plats.

– Det behöver inte nödvändigtvis vara så att vi ska söka efter den försvunna kvinnan. Vi kan genomföra utredningsinsatser på platser där vi har information om att vi kan göra fynd eller hitta ledtrådar som kan leda oss vidare, säger Nils Norling. 

Polisen har sökt efter kvinnan i områden kring Oxie.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Beata Ratzman sågs senaste vid 17-tiden den 24 september.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Hundar kommer medverka”

Hur informationen har kommit utredarna vill Nils Norling inte gå in på. Detsamma gäller exakt var polisen kommer att söka i veckan.

– Man kan nästan utgå från att hundar kommer att medverka, det är närmast standard. Men jag hart inga exakta detaljer om vilka typer av funktioner som kommer att biträda.

Maken nekar till misstankarna.

Beata Ratzman och maken låg vid tiden för försvinnandet i skilsmässa. 

Bara några veckor innan försvinnandet hade Beata anmält sin make för bland annat misshandel. Hon hade även ansökt om kontaktförbud för maken, en ansökan som avslogs av åklagare.

Beata Ratzman kommer från Polen och där väntar hennes mamma Grazyna Trawicka på information kring dotterns försvinnande.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Utreder våldshistorik

Beata Ratzmans mor har tidigare berättat för Kvällsposten om hur dottern uppgett att hon misshandlats i relationen, uppgifter Beata själv styrkt med bilder som mamman berättat om i polska medier. Enligt vad mamman uppgett för polska medier har svensk polis tagit del av bilderna.

– Det är inget jag kan bekräfta. En viktig del i utredningen har varit att kartlägga historiken mellan kvinnan och den misstänkte mannen, säger Nils Norling.

– Om det finns en historik av våld så är all typ av dokumentation jätteviktig. Så jag utgår från att det har kommit oss till känna.

Maken sitter häktad med fulla restriktioner, på sannolika skäl misstänkt för bland annat människorov.

TV: Beatas mamma: ”Jag vill bara att mitt barn ska hittas”

Uppmanade sin dotter att lämna maken och polisanmäla honom