Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mordmisstänkt man skrämde grannarna

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mannen som misstänks för mordet på Amiralsgatan i går hade under en längre tid skrämt och oroat grannar, enligt vittnen som Kvällsposten talat med.

– Många var rädda för honom. Han borde ha fått hjälp av myndigheterna men föll mellan stolarna. Det gjordes försök med en orosanmälan men inget hände, säger en granne.

Mordet inträffade i ett trapphus. I dag är grannar chockade och ledsna.

Mannen som dödades i går hade i uppdrag att regelbundet se till att det bland annat var rent och städat i fastigheten. Huset ägs av en mindre men välskött bostadsrättsförening. Och de boende mötte ofta offret.

– Jag brukade träffa honom på morgonen, säger en granne.

Men i går bröts lugnet. Strax innan klockan 09 kom larmet till polisen. En svårt skadad man hade hörts ropa på hjälp.

– Jag vaknade av att det lyste blåljus inne hos mig. När jag tittade ut såg jag att det fanns poliser här och att delar av bostadsområdet var avspärrat, säger en man som bor i området.

Greps på platsen

Vittnen har berättat att mannen skadades inne i ett av fastighetens trapphus. Efteråt lyckades han ta sig ut genom porten. Hans liv gick inte att rädda.

Den 59-årige man som misstänks ha angripit honom greps på platsen av en polispatrull och anhölls senare av kammaråklagare Elena Severin. Han har förhörts under onsdagen. Samtidigt har grannar och andra förhörts.

– Misstankarna mot den anhållne mannen har inte försvagats , säger kammaråklagare Elena Severin.

 Hon vill för närvarande inte lämna mer information.

 – Utredningen är fortfarande i ett tidigt skede, säger Elena Severin.

Bråkade om skräp

Poliserna fortsatte under onsdagen att sammanställa vittnesuppgifter och tala med grannar men också andra. Personer som Kvällsposten talat med beskriver den misstänkte mannen som svår att ha att göra med.

Han har tidigare inte dömts för brott. Men just renhållningen och förekomsten av skräp hade under lång varit ett problem som gjorde att den anhållne mannen blev upprörd.

59-åringen hade själv fått påpekande om att han skräpade ned i fastigheten. 

– Han anklagade i stället andra för att ställa ut skräp för att han skulle få skulden, hävdar en person som haft kontakt med mannen.

”Ingen lyssnade”

Konflikterna kring honom ska efterhand lett till att personer som hade kontakt med honom ansåg att han borde få hjälp av myndigheter.

– Folk hade blivit rädda för honom, säger en person.

Det är den bild som nu förmedlas till poliserna som förhör personer i 59-åringens närhet.

– Vi försökte göra en orosanmälan men ingen lyssnade. Han föll mellan stolarna, säger en person.

Åklagaren måste senast fredag besluta om hon ska begära att 59-åringen ska häktas.

– Min klient förnekar brott, skriver advokat Fredric Wikman i ett mejl till Kvällsposten.