Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mordmisstänkt försattes på fri fot av åklagaren

Den 41-årige man som greps och anhölls, misstänkt för mord på en 25-årig kvinna i Trelleborg, har försatts på fri fot av åklagaren.

Misstankarna mot mannen kvarstår, men bevisningen var för svag för att begära honom häktad.

Det var i onsdags ambulans larmades till en lägenhet i de östra delarna av Trelleborg.

Enligt de initiala uppgifterna rörde det sig om ett sjukvårdslarm, personen i fråga påstods ha drabbats av hjärtstopp och hade slutat andas.

När ambulanspersonalen kom fram uppstod dock misstanke om att ett brott låg bakom dödsfallet. Polis och rättsläkare kallades därför till platsen.

I fastigheten kunde senare en 41-årig man gripas, misstänkt för inblandning i kvinnans död. Även en 18-årig man fördes bort av polisen.

Den 41-årige mannen anhölls senare av åklagare, misstänkt för mord. Under tiden pågick den tekniska undersökningen av lägenheten där kvinnan anträffades.

På fredagen meddelade polisen att den misstänkte försatts på fri fot av åklagare. Anledningen var att bevisen mot honom ansågs otillräckliga.

– Omständigheterna på platsen är fortfarande oklara. I avvaktan på besked från den rättsmedicinska undersökningen hålls lägenheten fortfarande avspärrad, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.