Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Morden på Gustaf och Annika granskas på nytt

Pierre Karlsson är dömd till livstids fängelse för dubbelmordet i Flakeböle på Öland. Nu ska ärendet granskas på nytt efter att nya uppgifter som kommer fram i dokumentären ”Svenska fall” i TV3.
Pierre Karlsson dömdes i både tingsrätt och hovrätt till livstids fängelse för morden.Foto: PRIVAT
Kroppen hittades när räddningstjänsten röjde upp i resterna efter en husbrand.Foto: POLISEN

Pierre Karlsson, 57, är dömd till livstids fängelse för dubbelmordet på Gustaf Linder Nordander, 57 och Annika Nordander, 55, i Flakeböle på Öland.

Nu ska ärendet granskas på nytt på uppdrag av den dömde Pierre Karlsson efter nya uppgifter som kommer fram i dokumentären Svenska fall i TV3.

När räddningstjänsten i december 2012 röjde upp i brandresterna efter en husbrand i Flakeböle hittades kvarlevorna efter Gustaf Linder Nordander, 57 och Annika Nordander, 55.

Det som först sett ut som en garagebrand utreddes nu som dubbelmord.

Två månader senare greps Pierre Karlsson, snickare och parets vän. Han dömdes senare i både tingsrätt och hovrätt för morden till livstids fängelse, som han avtjänar sedan 2014.

Hoppas på Högsta domstolen

Pierre Karlsson dömdes trots att han inte knöts till brottet genom något avgörande bevis, det var snarare en samlad bedömning som fick honom fälld. När Pierre Karlsson dömdes i hovrätten ville en av ledamöterna fria honom helt.

År 2014, när Pierre Karlsson satt på anstalten Saltvik, berättade han för Ölandsbladet om sina förhoppningar att få Högsta domstolen att ta upp hans fall till prövning.

– Jag trodde på rättvisan, det ska man inte göra. Det här är ett bevis på hur fel det har blivit, berättade han då.

Han berättade då även att det var han själv som tog kontakt med polisen efter branden och berättade att han besökt paret strax innan morden

Ska finnas nya uppgifter

– Det var ju jag som bad dem att lösa det här, för min skull. Jag kan ha varit en av de sista som såg Annika, berättade han då.

Nu ska fallet granskas på nytt.

Det är advokat Björn Hurtig som anlitats för att på nytt granska fallet. Det sker på uppdrag av den dömde mannen, uppger Björn Hurtig för P4 Kalmar. Det sker efter att nya uppgifter framkommit i dokumentären Svenska fall som sänds i TV3.

– Det är några detaljer i det han har sagt till mig som jag känner att jag skulle vilja granska, säger Björn Hurtig enligt P4 Kalmar.