Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Livshotande skadad vid knivbråk på skola

Tonåring vårdas med livshotande skador.

En pojke i 15-årsåldern skadades på måndagen livshotande när han knivhöggs av en jämnårig pojke i ett uppehållsrum på Pilevallskolan i Trelleborg.

Angriparen, som också är elev på skolan, flydde men kom självmant till polisen senare och greps som misstänkt för mordförsök.

– Vi har vårt hjärta hos pojken som råkat illa ut, säger rektor Annica Liersch.

Polisen fick larmet cirka kl 12.20 och flera patruller skickades till skolan.

– Jag har ännu inga uppgifter om vad som egentligen hänt eller skadeläget på personen, sa Jimmy Modin vid polisens ledningscentral i region Syd direkt efter händelsen.

En pojke i 15-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus efter att ha blivit knivhuggen av en annan elev i ett uppehållsrum på skolan.
Foto: Mikael Nilsson
Polisen skickade flera patruller till Pilevallskolan efter knivdådet. De sökte även efter gärningsmannen som hade lämnat skolan.
Foto: Mikael Nilsson
I oktober greps en tonårspojke med kniv i samband med ett annat bråk på skolan i Trelleborg.
Foto: Mikael Nilsson

Det visade sig att det hade uppstått ett bråk i ett uppehållsrum på högstadieskolan och att pojken då hade blivit knivhuggen av en annan elev i samma ålder.

Till sjukhus med ambulans

Offret fördes till sjukhus med ambulans och hade fått livshotande skador, meddelade Region Skåne senare på sin hemsida.

Uppehållsrummet spärrades av och kriminaltekniker genomförde en brottsplatsundersökning. Utredare genomförde ett antal vittnesförhör.

Pilevallskolans rektor Annica Liersch bekräftar uppgiften från SVT Nyheter Skåne att det funnits tre vuxna i uppehållsrummet samtidigt som knivdådet inträffade.

Polispatruller sökte efter angriparen på flera adresser men hittade inte honom.

Anmälde sig hos polisen

Strax före kl 16 meddelade dock polisen att den misstänkte tonåringen självmant hade överlämnat sig på en polisstation. Han greps då som misstänkt för försök till mord.

Rektor Annica Liersch vill inte kommentera själva händelsen eftersom det nu pågår en polisutredning.

– Det är en fruktansvärd händelse. Men jag kan inte säga så mycket. Båda är elever på skolan.

– Jag kan säga vi har vårt hjärta hos pojken som råkat illa ut. Men nu fokuserar vi på våra andra elever och på vår personal, säger rektorn.

Knivbråk på skolan i höstas

Vid ett tidigare bråk i början av oktober förra året greps en tonårspojke med kniv på Pilevallskolan. Tre killar i åldern 15–17 år var inblandade den gången.

Två av dem blev misstänkta för misshandel, den ene även för brott mot knivlagen.

Skolan agerade då i enlighet med sin handlingsplan.

Polis tillkallades, vårdnadshavare informerades och händelsen anmäldes till Arbetsmiljöverket och Trelleborgs kommuns bildningsnämnd.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.