Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt efter mordet på Karolin släppt på fri fot

Den 18 september begravdes Karolin Hakim efter en finstämd ceremoni.
Läkaren Karolin Hakim sköts till döds i augusti. Foto: Privat / Privat
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Mannen som suttit häktad för inblandning i mordet på läkaren Karolin Hakim har släppts på fri fot, skriver Sydsvenskan. 

Chefsåklagare Pär Andersson uppger att 23-åringen fortfarande är misstänkt i ärendet.

Den 26 augusti sköts läkaren Karolin Hakim, 31 till döds med flera skott i stadsdelen Ribersborg i Malmö när hon höll sitt spädbarn i famnen. Hon tappade sitt barn och föll själv svårt skadad på marken. Runt om försökte flera personer förgäves rädda hennes liv. 

En 23-årig man häktades i mitten på september för inblandning i mordet. Han har nu släppts.

– Vi har kommit så långt i utredningen att han inte kan försvåra utredningen om han är på fri fot. Han är fortfarande misstänkt, säger chefsåklagare Pär Andersson till Sydsvenskan. 

Misstänkt för medhjälp

23-åringen häktades misstänkt för både medhjälp till mord och för medhjälp till försök till mord på Karolin Hakims pojkvän. Han är även misstänkt för medhjälp till grovt vapenbrott. I nuläget sitter ingen häktad misstänkt för mordet.

Polisen tror att mördarna har spanat på Karolin Hakim och hennes pojkvän, som de tror var måltavlan. 

Polisens utredning har dragit ut på tiden vilket Kvällsposten tidigare har rapporterat om. Anledningen är personalbrist och antalet utredare har varit för få. 

– Av de cirka 20-22 personer som ingår i utredningsgruppen och ska arbeta med det här så är det väl fyra-fem som sysslar med förhör och de hinner inte med att hålla de förhör som ska hållas, har Pär Andersson tidigare berättat för Kvällsposten. 

Karolin Hakim har beskrivits som en stark och livsglad kvinna med en ljus framtid. Hon fick sin dotter två månader innan hon mördades. Den 18 september begravdes Karolin Hakim på S:t Pauli Norra Kyrkogård i Malmö.

I oktober släppte Malmöpolisen tre bilder på Karolin Hakims misstänkte mördare. Enligt åklagaren har bilderna tagits i samband med skottlossningen.