Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt för mordet på Gert-Inge utlämnas

Gert-Inges systerdotter berättade i höstas i ”Efterlyst” om sin mördade släkting.
Gert Inge Bertinsson, 70, hittades död i Markaryd i augusti.Foto: TV3/Efterlyst
Oleksandr Traiduk greps i december och överlämnas nu till Sverige.Foto: OT.ru

Oleksandr Traiduk, 47, som har gripits i Polen misstänkt för mordet på Gert-Inge Bertinsson, 70, i Markaryd kommer att utlämnas till Sverige, uppger SVT Nyheter Småland.

Sedan tidigare sitter Yaroslav Lavryniv, 48, häktad i Sverige misstänkt för samma mord.

Gert-Inge Bertilsson hittades död i ett skogsparti den 10 augusti förra året efter att ha varit försvunnen i tio dagar. Han sågs senast till när han gick in på en frisörsalong i Markaryd.

Några veckor senare gick polisen ut med en internationell efterlysning på två ukrainska män – Oleksandr Traiduk, 47, och Yaroslav Lavryniv, 48 – som häktades i sin frånvaro misstänkta för att ha mördat Gert-Inge och stulit hans bil.

Yaroslav Lavryniv greps vid en motorväg i Tyskland och utlämnades till Sverige den 5 september. Sedan dess har han suttit häktad.

I december greps även Oleksandr Traiduk i Polen. Han har suttit frihetsberövad i Polen och har motsatt sig att utelämnas till Sverige.

– Han har gått igenom förhandlingar med polsk domstol, och det är nu färdigt. Han kommer utlämnas till Sverige i helgen, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Småland.

En häktesförhandling väntas hållas i Växjö tingsrätt under måndagen.