Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt hopp om att lösa mordet på Karolin Hakim

Karolin Hakim mördades på öppen gata i Malmö i augusti 2019.
Foto: Privat
Den 23-årige man som misstänks för inblandning i mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim i Malmö misstänks för ytterligare grova våldsbrott.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
Den häktade 23-åringen tros vara den som ordnade fram den flyktbil som användes vid mordet.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 23-årige man som misstänks för inblandning i mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim i Malmö misstänks för ytterligare grova våldsbrott.

Under onsdagen häktades han misstänkt för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning, som tros ha inträffat under våren.

23-åringen kan vara länken som polisens utredare behöver för att koppla ihop den flyktbil som användes vid mordet och mördaren som sköt Karolin Hakim.

Den 23-årige mannen misstänks sedan tidigare för inblandning i mordet på Karolin Hakim, 31, som sköts på öppen gata i Malmö när hon höll sitt lilla barn i famnen. 

Mordet skakade hela Sverige men trots att mordet inträffade på förmiddagen i stadsdelen Slottsstaden i Malmö inför ögonen på flera vittnen och trots en massiv polisutredning är de skyldiga fortfarande på fri fot.

Han sitter sedan mitten av maj häktad för medhjälp till mordet.

Enligt källor till Kvällsposten handlar hans inblandning i mordet om den flyktbil som mördarna använde vid dådet. 

Kort efter mordet hittades bilen utbränd, och där slutar spåren efter mördarna.

Här springer en av männen som misstänks för mordet på Karolin Hakim. Han och de andra gärningsmännen flydde från platsen i en Mercedes-Benz som såldes i Malmö fem dagar innan mordet.
Foto: Polisen

Tigit i förhör

Men i och med att 23-åringen nu knyts till utredningen kan polisen ha nått ett genombrott. Enligt handlingar från Transportstyrelsen som Kvällsposten tagit del av köptes bilen några dagar innan mordet på Karolin Hakim. Uppdraget att genomföra köpet gick till en av polisen identifierad man som köpte bilen och skrev över den på en en man från Helsingborg som var helt okunnig och bilaffären. Enligt uppgift fick mannen 25 000 kronor för att genomföra köpet, bilen kostade 23 000 kronor och mannen fick behålla mellanskillnaden som tack för sin insats.

I förhör har mannen som genomförde köpet vägrat att uppge vem som gav honom uppdraget, det enda han berättat är att det är en person som han är rädd för.

Polisens teori är, enligt Kvällspostens källor, att denne okände uppdragsgivare är den nu häktade 23-åringen.

Det skulle innebära att polisens utredare nu tagit ett avgörande kliv närmare Karolin Hakims mördare.

Välkänd person

Nu har det tillkommit ytterligare brottsmisstankar mot 23-åringen. Åklagare Lisa Åberg begärde under onsdagsmorgonen mannen häktad som misstänkt för två fall av våldtäkt samt grov kvinnofridskränkning – brott som enligt handlingar i Malmö tingsrätt begicks under våren 2020. 

Uppgifter som sannolikt framkommit under utredningen av mordet på Karolin Hakim.

– De brottsmisstankar som funnits tidigare finns kvar. Sen har det tillkommit två fall av våldtäkt och ett fall av grov kvinnofridskränkning. Det utreds nu i samma mål, säger kammaråklagare Lisa Åberg.

23-åringen beskrivs som en välkänd person i Malmös gängkriminella värld och han har tidigare förekommit som misstänkt i minst två mord, 2016 och 2018.

23-åringen misstänktes även för inblandning i ett mord i Malmö år 2018 där en man lurades i en fälla och sköts till döds. 

Här friades 23-åringen både i tingsrätt och hovrätt, och han fick sedan ett stort skadestånd för tiden han suttit frihetsberövad. 

Häktningsförhandling mot 23-åringen är inplanerad till onsdagen.

Kvällspostens Federico Moreno rapporterade från Karolin Hakims begravning.