Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstankar stärks: Mikael mördades i lägenhet

Foto: Polisen

Åklagaren har fått analyssvar från den lägenhet där Mikael Petersson, 57, misstänks ha mördads i somras.

Resultatet stärker misstankarna om att de två män som sitter häktade mördade Mikael.

– De svar som presenterats stärker misstankarna både vad gäller brottsplats och de två misstänktas inblandning, säger åklagare Anna Johansson till SVT Blekinge.

57-årige Mikael Petersson är försvunnen sedan slutet av juli. Polisen misstänker att han mördats och två män, 21 och 22 år gamla, sitter häktade misstänkta för mordet.

Nu har åklagare Anna Johansson fått ett delsvar delsvar på en blod- och DNA-analys från den lägenhet i Karlskrona där Mikael enligt misstankarna mördades. 

Provsvaren stärker misstankarna om att de två männen mördade Mikael Petersson i lägenheten.

– Jag kan bekräfta att jag fått ett delbesked från NFC (Nationellt forensiskt centrum), men jag vill inte i detalj kommentera vilka analyssvar jag hittills fått ta del av. Det jag kan säga att de svar som presenterats stärker misstankarna både vad gäller brottsplats och de två misstänktas inblandning, säger Anna Johansson till SVT.

Sökt i skärgården

I snart tre månader har sökandet efter Mikael Petersson pågått i Blekinges skärgård. Men trots att polisen, kustbevakningen, marinen och frivilligorganisationen Missing People har i det som polisen kallat den största mordutredningen i Karlskronapolisens historia har sökandet varit förgäves. 

De två häktade männen är goda vänner. Enligt åklagaren mördade de två männen Mikael Petersson någon gång mellan klockan 20.00 den 25 juli och klockan 09.00 den 26 juli i lägenheten i Karlskrona. 

De misstänks sedan ha forslat bort kroppen och gjort sig av med den på okänd plats.

De två nekar till misstankarna.