Männen går till attack – utanför Ica-butiken

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
I polisens förundersökning syns spåren på platsen efter attacken.
Foto: Polisen
Den misstänkte 20-åringen höll i kniven.
Foto: Polisen
Den misstänkte 21-åringen greps först efter några veckor. Då hade han varit anhållen i sin frånvaro.
Foto: Polisen

Plötsligt attackerades en 30-årig man av två yngre män utanför Ica Supermarket i Perstorp

Barnfamiljer och andra vittnen kunde se hur han fick ta emot flera slag. Han blev också huggen med kniv i magen. 

– Jag känner att det finns en planering att dom ska hugga på en särskild plats. Det finns en planering om vad dom ska göra och hur, säger 30-åringen i förhör. 

Det var på eftermiddagen den 4 augusti i år som bråket utanför Ica Supermarket i Perstorp ägde rum. Efteråt låg den 30-åriga mannen kvar blodig på marken. Han hade då träffats av kniv i både bröstkorg och buk, en av hans lungor hade punkterats. 

Mannen har berättat i polisförhör om hur han upplevde knivhuggen. 

– I min hjärna tänker jag att dom kommer slå mig och sen gå därifrån men då tar han ut en kniv från tröjan och hugger mig. Jag känner att det finns en planering att dom ska hugga på en särskild plats. Det finns en planering om vad dom ska göra och hur, säger han. 

Senare under kvällen kunde en 20-årig man gripas, ytterligare några veckor därefter greps en 21-åring som varit anhållen i sin frånvaro. 

De två männen åtalas nu vid Helsingborgs tingsrätt för mordförsök. 

De misstänkta gärningsmännen var inne på Ica tidigare under dagen. Polisen kunde med hjälp av övervakningsbilder koppla ihop dem med bilderna från attacken.
Foto: Polisen
30-åringen misshandlades och knivskars inför ögonen på barnfamiljer utanför Ica Supermarket i Perstorp.
Foto: Polisens förundersökning

”Var i stundens hetta”

Båda två nekar till anklagelserna om mordförsök. Men de erkänner att de varit på platsen och varit inblandade i ett bråk med den 30-årige mannen. Hela bråket fastnade på övervakningsfilm.

20-åringen berättar i polisförhör om varför han använde sig av en kniv. Han hävdar självförsvar. 

– Det var i stundens hetta, jag var nervös, alltså under tiden vi hade börjar prygla honom, han hade kunnat hugga mig också. Och jag vet att han hade en större kniv än vad jag hade. Så att det var stundens hetta, och dessutom min kniv var söndrig också, den var långt ifrån vass alltså, säger han. 

Anledning till bråket ska, enligt 20-åringen, varit att den 30-åriga mannen skulle ha gjort närmanden mot hans flickvän och andra tjejer i bekantskapskretsen. 

Kammaråklagare Claudio Gittermann anser att brottet bör bedömas som grovt. 

”Gärningen var livsfarlig och XX och XX har visat särskild hänsynslöshet eller råhet genom att, med viss planering, maskera sig och i numerärt överläge överrumpla och angripa målsäganden med kniv”, skriver han i stämningsansökan. 

TV: Fler nyheter från Sydsverige

Polisens nya taktik för att hitta försvunna Beata, 32.