Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man tafsade på tre unga flickor – döms

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Arkivbild. Mannen har nu dömts till villkorlig dom.
Foto: SANNA DOLCK / KVP

En nordvästskåning i 50-årsåldern tafsade på tre flickor – mellan 10 och 12 år gamla – vid flera tillfällen, skriver SVT Helsingborg

De drabbade flickorna är närstående till mannen och sov hos honom flera gånger i månaden.

Mannen har nekat till brott men döms nu för sexuellt ofredande. 

En nordvästskåning i 50-årsåldern tafsade på tre flickor vid flera upprepade tillfällen. De drabbade flickorna är närstående till mannen och sov ofta över hos honom.

En av flickorna berättade i förhör att mannen exempelvis kom in när hon duschade – och envisades med att hjälpa till med att tvåla in henne. De tre flickorna var mellan 10 och 12 år när brotten begicks, skriver SVT Helsingborg. 

Händelserna uppdagades först när en av flickorna frågade sin mamma om det som hänt var normalt varpå det anmäldes.

Nekar till brott

Mannen har genomgående nekat till brott och hävdar att han endast kliat flickorna på ryggen när de själv bett om det. Tingsrätten tror dock på flickornas berättelse och dömer mannen mott sitt nekande för tre fall av sexuellt ofredande. 

Straffvärdet bedöms vara fyra månaders fängelse men eftersom mannen är ostraffad och lever under ”förhållandevis ordnade förhållanden” bedöms risken för återfall i brottslighet som liten, skriver SVT Helsingborg. 

Därför döms han till villkorlig dom och böter. 

Advokat: ”Fel”

Therese Ståhlnacke är advokat och målsägarbiträde till två av flickorna, och menar att mannen borde ha dömts till skyddstillsyn.

– Villkorlig dom tycker jag är fel. Man vill ju inte att någon annan ska behöva vara med om det här så man vill ju att det ska dömas till en påföljd som stoppar fortsatta övergrepp.

Therese Ståhlnacke har ännu inte bestämt om domen ska överklagas. 

SE FLER NYHETER: Sara och Julia kände att ensamheten var jobbigare förr 

Pandemin har fått dem att må bättre