Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man tafsade på tioåring – ”skulle värma händerna”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Arkivbild. 76-åringen har dömt vid Växjö tingsrätt.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

En 76-årig man gav sig på en familjevän och hennes tioåriga dotter sexuellt.

Bland annat tog han flickan på brösten när de åkte fyrhjuling – och skyllde på att han ville ”värma händerna”.

Nu har han dömts för två fall av sexuellt ofredande och straffet blir dagsböter. 

Den 20 september i fjol var en tioårig flicka och en 76-årig man ute och åkte fyrhjuling i Ljungby kommun. 

Mannen var en familjevän som flickan och hennes mamma lärt känna genom ett gemensamt intresse. I flera år hade hela familjen umgåtts nära med mannen.

Men dagen flickan var ute och åkte fyrhjuling var det lite kyligt och 76-åringen menade att han ville värma händerna. Han placerade därför händerna på hennes bara mage och sedan innanför hennes tröja.

Tog mamman på brösten

Flickan tyckte situationen var obehaglig och otäck men eftersom de var ensamma kunde hon inte säga något. 76-åringen tog henne på brösten flera gånger under färden. Några dagar senare berättade flickan för sin mamma men hon trodde inte riktigt på vad som hänt.

Bara ett par veckor träffade mamman på 76-åringen och de kramades. Då försökte 76-åringen kyssa mamman och tog sedan henne på brösten flera gånger, enligt förhör med mamman.

Familjen blev då oroliga över om mannen gett sig på deras dotter och frågade henne om det hon tidigare berättat. De konfronterade 76-åringen som direkt berättade att han var ledsen över det som hänt och de bröt kontakten.

Döms till dagsböter

76-åringen åtalades senare för två fall av sexuellt ofredande och erkände i förhör delar av händelseförloppen. Enligt honom var det av misstag han rörde tioåringens bröst men enligt flickan letade han avsiktligt efter att röra dem. 

Han kunde samtidigt ”inte förstå hur det kan ha blivit så här”. Han riktade även en pik mot familjen och ifrågasatte hur de kunde polisanmäla honom. 

Nu har han dömts för två fall av sexuellt ofredande vid Växjö tingsrätt och straffet blir dagsböter. 

SE FLER NYHETER: Kvinna med stickskador har hittats på hotellrum

Kvinnan vårdas med allvarliga skador, skriver region Skåne