Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man skjuten i benet – tog sig själv till akuten

Här inträffade händelsen.
Foto: Google maps

Under natten mot tisdag sköts en man i benet i Trelleborg. Han lyckades med hjälp av en vän ta sig akuten i Malmö, under tisdagsmorgonen lämnade han sjukhus.

Polisen har letat efter tomhylsor på Trelleborgs gator i området där det misstänkta skottet avlossats.

– Han säger att han var ute och promenerade när han hörde en smäll, säger Martin Ingelsson, inre befäl vid Ystadspolisen till Sydsvenskan.

Klockan 02.40 på tisdagsmorgonen kommer en man in på universitetssjukhuset i Malmö. Han har en misstänkt skottskada i benet, som han enligt egen utsaga ska ha fått under en promenad i Trelleborg.

– Han säger att han var ute och promenerade när han hörde en smäll och att det brände till i benet, säger Martin Ingelsson, inre befäl vid Ystadspolisen till Sydsvenskan.

Tog sig själv till akuten

Efter skottet ska mannen ha ringt en vän som körde honom till akuten i Malmö. Under morgonen lämnade mannen sjukhus och polisen skriver på sin hemsida att ytterligare förhör kommer att hållas.

Under natten sökte polisen med hundpatrull efter tomhylsor på platsen i Trelleborg som mannen uppger att han blivit skjuten på.

– Vi har inte så mycket uppgifter att gå på då vi inte vet exakt vad som hänt, men vi har kallat in sökhundar, säger Ingelsson.

Polisen misstänker att mannen blivit skjuten med ett småkalibrigt vapen i ljumsken och en förundersökning om försök till mord har inletts. På sin hemsida skriver polisen att det inte finns några misstänka eller gripna.

TV: Fler nyheter från Sydsverige

Flera hundra meter längre än vad som vanligen tillåts.