Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man rånades brutalt av exflickvännen i sitt hem

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Misshandeln resulterade i flera blåmärken, hudavskrapningar, en blödning i höger öga samt en fraktur i vänster okbåge
Foto: POLISEN

En 27-årig man fick besök av sin exflickvän och tre män maskerade med munskydd.

Efter en kort stund urartade situationen till en våldsam misshandel. Nu misstänks både exflickvännen och männen för rån och försök till utpressning.

– De säger upprepade gånger under misshandeln, om jag inte ger dem pengar så kommer de slänga ut mig från fönstret, säger offret i polisförhör. 

Den 11 januari fick en 27-årig man besök i sin lägenhet i centrala Malmö.

Hans ex – en 27-årig kvinna – kom tillsammans med tre män maskerade med ansiktsmasker. En av dem var en expojkvän till kvinnan. De andra två var okända för offret.

Männen började direkt misshandla 27-åringen och krävde honom på pengar, enligt åtalet.

Anledningen var att 27-åringen hade en skuld till sin exflickvän på minst 7 000 kronor och hon ville få tillbaks pengarna. Kvinnan trodde dock inte att situationen skulle eskalera till ett våldsbrott, hävdar hon i förhör.

En av männen skrev till exflickvännen och konstaterade att det inte fanns några kameror på baksidan.
Foto: POLISEN

”Situationen eskalerade”

– Direkt när killarna kommer in så börjar de två männen jag inte känner ta tag i 27-åringen och kastar honom till marken. Situationen eskalerade, de två männen jag inte känner attackerar en person jag älskar. Jag säger flertal gånger att dem ska sluta och lägga av, säger kvinnan.

Misshandeln resulterade i flera blåmärken, hudavskrapningar, en blödning i höger öga samt en fraktur i vänster okbåge. 27-åringen fördes till sjukhus och undersöktes. 

Samtliga misstänkta blev anhållna samma kväll som brottet ägde rum och häktades tre dagar senare. 

27-åringens dörr skadades vid rånet.
Foto: POLISEN

”Slänga ut mig ur fönstret”

Vid rånet uttalades även flera hot mot 27-åringen, enligt åtalet.

– De säger upprepade gånger under misshandeln, om jag inte ger dem pengar så kommer de slänga ut mig från fönstret, säger han i förhör.

Han berättar att han inte har en skuld till sin exflickvän utan att det handlar om små utgifter som varit konstanta under relationen. Så som utlägg för mat och annat. 

Enligt kvinnan har 27-åringen direkt stulit från henne för att finansiera sitt drogberoende.

Åtalas för rån

– Det hade inte hänt om han inte stulit från mig. Detta är långt ifrån första gången han stulit från mig och varje gång det hänt så har jag berättat för folk, säger hon och fortsätter:

– 27-åringen har introducerat mig till heroin. Under tiden vi började umgås så har han introducerat mig till många olika droger. Snott saker av mig och snott pengar av mig och snott mina droger av mig.

Nu åtalas kvinnan, en 26-årig man, en 27-årig man och 30-årig man för rån. Männen åtalas också för försök till utpressning. 

SE FLER NYHETER: Främmande art hittad i Sverige: ”Ett problem”

Kan bygga meterlånga rev och korka igen vattenintag