Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man häktad för stöld på Sydsvenskan

Den 36-årige mannen är bland annan häktad som misstänkt för stöld på Sydsvenskan redaktionen. I samma fastighet har Kvällsposten och TT sina redaktioner.
Foto: RONNY JOHANNESSON
Mannen greps och blev häktade i februari efter att blivit misstänkt för stöld inne på Triangels köpcentra.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

En 36-årig man misstänks för inbrott och stöld i Sydsvenskans lokaler, där även Kvällsposten och TT, Tidningarnas Telegrambyrå, har sina redaktioner.

Mannen häktades två dagar innan han var kallad till en rättegång som misstänkt för att ha slagit ned en polisman.

Den 10 januari inträffade ett uppmärksammat intrång på Sydsvenskans redaktion när en väktare mötte en svartklädd man med vad väktaren uppfattade som en kofot inne i Sydsvenskans lokaler. Den svartklädde mannen var hotfull mot väktaren men lyckades fly.

Under månaderna dessförinnan hade Sydsvenskan drabbats av en rad stölder.

Nu är en 36-årig man häktad, misstänkt för en av dessa stölder.

36-åringen blev redan november förra året åtalad för att ha slagit till en polisman så hon föll omkull och slog i marken. Efteråt hade polismannen en bula i huvudet. 36-åringen nekade under förundersökningen till våld mot tjänsteman. Brottet som han misstänktes för var inte tillräckligt för att åklagare skulle begära honom häktad.

Men den 21 februari i år blev han begärd häktad för nya brott bland annat grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld inne på Triangels köpcentrum, samma fastighet där Sydsvenskans, Kvällspostens och TT:s redaktioner finns.

Det var två dagar innan han skulle ställas inför rätta misstänkt för att slagit ned polismannen. Rättegången fick ställas in. Men medan samtidigt som förundersökningarna av de nya brotten pågick dök upp andra misstankar upp.

Man med kofot

Den 8 mars lämnade kammaråklagare Farhad Niroumand in en ny häktningsframställan mot 36-åringen. Den här gången blev han häktad som misstänkt för att ha stulit inne på Sydsvenskans redaktion men också för ett rån i december förra året.

36-åringen har tidigare dömts för brott. Så sent som oktober förra året dömdes han till åtta månaders fängelse för bland annat stölder av tre mobiltelefoner på Malmö & Opera & Musikteater och två dator värda 20 000 kronor på ett företag i Malmö. Han satt även då häktad en tid men försattes på fri fot.