Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man förföljer poliser i Malmö – släpptes fri

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige
Stefan Sintéus, polismästare i Malmö.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mannen släpptes efter häktningsförhandlingen. Arkivbild.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

En man i 50-årsåldern i Malmö misstänks under en tid ha hotat och förföljt fem olika poliser i Malmö, däribland stans polismästare Stefan Sintéus. 

Till slut utfärdades kontaktförbud gentemot tre av poliserna men när mannen vägrade åtlyda detta beslutade åklagare att anhålla honom. Han släpptes dock på fredagen efter att ha ställts inför häktningsdomare, skriver Sydsvenskan.

Att mannen inte häktades beror på att han lider av fysiska hälsobesvär och domstolen ansåg att det därför inte var ”proportionerligt” att häkta honom. Utredningen mot honom fortsätter dock.

I bakgrunden finns bland annat en rättsprocess där mannen fick sina licenspliktiga vapen beslagtagna. Han misstänks också för en rad andra brott som skett under rättsprocessen. Enligt mannens advokat ”kämpar han för att få upprättelse”.