Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man efterlyst för att ha hostat poliser i ansiktet

Stor oro för coronaviruset i Danmark: ”Tappat många kunder”
Två poliser blev hostade i ansiktet i Danmark. OBS: Arkivbild.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

En 20-årig man ropade ”corona” och hostade två poliser i ansiktet i Danmark.

Nu är han efterlyst misstänkt för våld mot tjänsteman.

– Angreppet mot de två poliserna är ett uttryck för ett fullständigt hänsynslöst beteende, säger åklagaren Jacob Gents i ett pressmeddelande.

På natten till söndagen stannade polisen en bil i Århus för en rutinkontroll. I bilen satt en 20-årig passagerare och det uppstod oenigheter mellan mannen och de två poliserna, skriver Östjyllandspolisen i ett pressmeddelande.

Den unge mannen trotsade polisens uppmaningar, klev ut från bilen och ropade ”corona”. Därefter hostade han de två poliserna i ansiktet från nära håll.

Han greps för våld mot tjänsteman och togs in på förhör. När han sedan skulle köras till polisstationen i Århus lyckades mannen fly. Polisen har nu gått ut med en efterlysning av mannen och vädjar till allmänheten om hjälp.

– Angreppet mot de två poliserna är ett uttryck för ett fullständigt hänsynslöst och ogenomtänkt beteende. Poliserna utför en samhällsviktig uppgift i tider när vi befinner oss i en mycket allvarligt situation, och det är oacceptabelt att de ska mötas med ett sådant angrepp medan de arbetar för att säkra att andra kan stanna hemma, säger åklagaren Jacob Gents i ett pressmeddelande.

Danmark har sedan tidigare infört hårda restriktioner i spåren av coronaviruset.

Det är bland annat förbjudet att vistas i en grupp på mer än tio personer. Den som bryter mot det riskerar böter.

Vädjar förgäves till p-vakten genom fönstret – tänker överklaga.