Mamma köpte ut sprit till sonens kompisar

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
ALKOHOL. Mamman köpte sprit till pojkarna på Systembolaget.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

En 51-årig kvinna köpte Jägermeister och öl till sin son och hans kompisar.

Det resulterade i att en av pojkarna blev väldigt full och polisen kom. 

Nu har mamman dömts för olovligt anskaffande av alkohol. 

Den 9 oktober i fjol samlades ett gäng pojkar hemma i en bostad i Uppvidinge kommun.

De skulle fira en kompis som fyllde år och födelsedagsbarnets mamma hade köpt alkohol till alla. En av pojkarna – som var 15 år vid tillfället – berättar i förhör att de beställt alkoholen av den 51-åriga mamman. 

De hade sagt till henne vad hon skulle köpa och betalade henne. Sedan följde två av pojkarna med in till stan men väntade på Ica medan spriten inhandlades. 

Pojke blev full

Mamman och pojkarna körde hem igen och satte sig vid köksbordet. Då plockade hon fram Jägermeister, vodka och öl. De började sedan dricka tillsammans.

I vittnesförhör berättar en av pojkarna att de drack ganska mycket och att de egentligen inte får dricka för sina föräldrar. Mamman sa ingenting om att de inte borde dricka.

En av pojkarna – som var 14 år under festen – berättar i förhör att han blev väldigt full. Han blev så berusad att han behövde lägga sig ner och kräkas. Han berättade också att mamman var med och drack med alla pojkarna under kvällen. Polisen kom sedan till bostaden och mamman förhördes. 

Arkivbild. Mamman köpte en falska jägermeister och en flaska vodka.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Döms i tingsrätten

Enligt mamman köpte hon alkohol till sin äldsta son och hävdade att hon inte umgicks med pojkarna under festen. Hon visste inte vad de gjorde och fick veta att pojkarna stulit sprit från hennes äldsta son. 

Hon berättade också i förhör att hon aldrig skulle köpa ut till minderåriga. Trots nekande har hon nu dömts till dagsböter för olovligt anskaffande av alkohol.

SE FLER NYHETER: Rånare i munskydd och skyddsdräkter slog till mot butik i Kristianstad

Polisen vädjar i ”Efterlyst” efter personerna som fick med sig 131 jackor