Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skånsk direktörs lyxbil togs av dansk polis

28-åringen greps i morse av polisen i MalmöFoto: TOMAS LEPRINCE
28-åringen har pendlat över bron från Malmö till Köpenhamn. För snart sex år sedan stoppades han av tullen med narkotika i sin bil.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

28-åringen driver tre företag utanför Köpenhamn. Numera sitter han i Malmöpolisens arrest på begäran av dansk åklagare. I morse beslagtog åklagare hans Lamborghini.

Den skånske direktören misstänks med tre andra män ha lurat danska staten på cirka 29 miljoner kronor, skriver EkstraBladet.

Dansk polis slog till tidigt i morse mot företaget som ligger i Kastrup utanför Köpenhamn och körde fram en bärgningsbil. Samtidigt greps en 28-årig skånsk man av svensk polis. Medan han fördes till Malmöpolisens arrest lyfte bärgningsbilen upp hans svenskregistrerade Lamborghini. Nypriset ligger på cirka 1, 8 miljoner kronor. 28-åringen är direktör för ett företag i Danmark.

På onsdagseftermiddagen blev hans 30-årige kompanjon som han driver företaget med begärd häktade tillsammans med två andra män, en 30-åring och en 58-årig man. Samtliga nekar till brott, enligt tidningen EkstraBladet.

Driver tre företag

28-åringen och 30-åringen driver tre företag i Danmark och hyr bland annat ut byggnadsarbetare. Två av företagen redovisade i senaste årsredovisningarna vinst medan det tredje gick med förlust.

Männen misstänks för att ha genomfört ett omfattande momsbedrägeri mot danska staten. Svindeln ska enligt dansk polis ha pågått under flera år. Danska staten ska ha lurats på cirka 29 miljoner kronor med hjälp av falska fakturor med för hög moms. Malmöbon köpte för snart tre år sedan.

28-åringen har tidigare dömts i Malmö för narkotikabrott. Han stoppades 2013 av tullen på Lernacken när han kom från Köpenhamn. I bilen fanns en mindre mängd narkotika. Han fälldes ringa narkotikasmuggling och rattfylleri.

Mannen är dansk medborgare men bor sedan flera år med sin hustru och barn i Skåne.

28-åringen har av dansk åklagare begärts utlämnad till Danmark.