Chokladtjuvarna kom över 600 kartonger med Marabous gräddnougat, á 100 gram, med 22 kakor i varje låda.Chokladtjuvarna kom över 600 kartonger med Marabous gräddnougat, á 100 gram, med 22 kakor i varje låda.
Chokladtjuvarna kom över 600 kartonger med Marabous gräddnougat, á 100 gram, med 22 kakor i varje låda.
”Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen”. Foto: ÅKE OTTOSON/TV4”Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen”. Foto: ÅKE OTTOSON/TV4
”Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen”. Foto: ÅKE OTTOSON/TV4
”Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen”. Foto: SONET/TV4”Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen”. Foto: SONET/TV4
”Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen”. Foto: SONET/TV4
1996 släpptes filmen om ”Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen”.1996 släpptes filmen om ”Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen”.
1996 släpptes filmen om ”Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen”.

Tjuvar kom över 1,3 ton choklad

Publicerad

Lilla Jönssonligan genomförde cornflakeskuppen – på film.

Nu har en stor chokladkupp gjorts – på riktigt. 

13 200 hundragramskakor, till ett sammanlagt värde av 130 000 kronor, stals från en sovande lastbilschaufför.

1996 släpptes filmen om "Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen", som handlar om ett inbrott i den lokala flingfabriken. Nu har en stor kupp skett på riktigt – möjligen inspirerad av den 22 år gamla filmfavoriten. Men i stället för cornflakes så var det choklad som var målet.

Helsingborgs Dagblad skriver att det stulna godset från chokladkuppen består av 13 200 chokladkakor från Marabou –  till ett sammanlagt värde av cirka 130 000 kronor. 

De stals från ett lastbilssläp i Skånes Fagerhult.

Slog till efter midnatt 

Enligt tidningen slog chokladtjuvarna till någon gång efter midnatt fram till klockan 8 på morgonen i tisdags, då stölden upptäcktes.

Låset till lastbilssläpet, som var parkerat på Snapphaneallén, ska ha brutits upp – samtidigt som chauffören låg och sov i förarhytten.

Sammanlagt kom chokladtjuvarna över 600 kartonger med Marabous gräddnougat, á 100 gram, med 22 kakor i varje låda. 

1,3 ton Marabou gräddnougat

Om chokladkakorna kostar 10 kronor styck i butik hamnar det stulna värdet på de 13 200 kakorna på runt 130 000 kronor.

Den totala vikten uppgår till 1,3 ton. 

Utöver alla chokladkakor man kom över, slangade tjuvarna dessutom 100 diesel från lastbilen. Det till ett sammanlagt värde av cirka 1 500 kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag