Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leken spårade ur – man slogs blodig

Senaste nytt om coronaviruset i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Laserdome i Malmö.Foto: Google maps
20-åriga mannen slog i 30-årigens ansikte med laserpistolen. OBS: Bild ur förundersökningsprotokollFoto: Polisen
Laserpistol och västen som registrerar när man träffas av ett laserskott. OBS: Bild ur förundersökningsprotokoll.Foto: Polisen

När 20-åringen var ute med sina kompisar för att fira sin födelsedag blev han upprörd av att han sköts i ryggen av en deltagare i motståndarlaget.

Då vände han sig och började slå honom i ansiktet – med sin laserpistol.

Kvällen slutade illa för mannen i 30-årsåldern som var ute med kompisar och spelade laserdome.

Spelet går ut på att personer delas in i två lag, ett rött och ett blått, och skjuter varandra med laserpistol. Efter att ha träffats ett visst antal gånger slocknas västen man har på sig och då är man tillfälligt ute ur spelet.

Under den kvällen i Malmö, när en av deltagarnas väst slocknade blev han upprörd och misshandlade 30-åringen som sköt det sista laserskottet.

”Han fuskade”

Tidigare under kvällen hade två tjejer från motståndarlaget klagat i pausen på att 30-åringen hade fuskat under första spelomgången. 

Då berättade de för personalen att killen hade tagit av sig sin väst vilket gör att motståndarlaget inte kunde träffa honom.

I förhör med polisen berättade 30-åringen att han hade tagit sin skinnjacka ovanpå västen under en stund men tog av den kort efter att någon hade påpekat det.

Sköts i ryggen

Men det tyckte inte tjejernas kompis om. Mannen i 20-årsåldern var ute med sina kompisar för att fira sin födelsedag och blev upprörd när han fick reda på att någon hade fuskat.

I nästa spelomgång blev det nog för honom när han blev träffad i ryggen av ett sista laserskott. Västen slocknades och när han vände sig om såg han 30-åringen som tidigare hade fuskat.

Ett tiotals slag

Då tog han tag i sin laserpistol, gick fram till honom och slog hans ansikte med pistolen, sedan kastade han den på golvet och började slå 30-åringen med ett tiotal knytnävslag.

30-åringen satt på huk mot väggen och höll armarna över huvudet för att stoppa slagen. När det tog slut hade mannen omfattande skador, en bruten näsa, öppet sår på kinden och svullen ansikte.

Nu döms 20-åringen för misshandel och får dagsböter samt ska betala över 11 000 kronor i skadestånd till 30-åringen.

TV: Linda Axelsson kvävde sambon till döds

”Jag sade 'tyst nu' eller 'håll käften' och satte mig grensle över honom”