Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ledande gängman greps inatt efter mordförsök

Under måndagen sköts en man i Malmö.
En ledande gängman greps i går som misstänkt för inblandning i mordförsöket på en 20-årig man i stadsdelen Kroksbäck i Malmö.Foto: Micke Nilsson

En 26-årig man som utpekats av polisen som ledande inom ett kriminellt nätverk i Malmö greps sent i går, enligt uppgifter till Kvällsposten.
Han misstänks tillsammans med fyra andra personer för inblandning i mordförsöket på den man som sköts i går kväll i Malmö.

Gängmannen har tidigare förekommit i utredningar av mord.

Efter mordförsöket i går på en man i 20-årsåldern slog polisen till mot flera adresser i Malmö. Larmet om skottlossningen i stadsdelen Kroksbäck kom kl 21.14. 

Mannen som skjutits fördes till sjukhus. Vittnen berättade för polisen att det var två, eller kanske fler, personer på moped som sköt mannen.

Kort efteråt grep polisen två personer, enligt uppgifter till Kvällsposten. Båda har förekommit i mordutredningar. En av dem, en 26-årig man, har tidigare utpekats av Malmöpolisen som ledande inom ett kriminellt nätverk i stadsdelen Lindängen.

Gäng som säljer knark

Det kriminella gänget har försörjt sig genom att sälja cannabis, enligt poliser som hörts i utredningen. Det framgår av en dom i Malmö tingsrätt.

26-åringen var nära vän till en av polisen känd kriminell man som mördades efter att han lockats i en fälla vid en parkeringsplats i Malmö. Båda har tidigare kopplats till ett annat kriminellt nätverk som i medier kallades för M-falangen.

Den andre mannen som greps samtidigt som 26-åringen, en 24-årig man, har tidigare förekommit i en mordutredning men efter att ha suttit häktad avskrevs han från alla misstankar.

Sammanlagt greps i går fem personer efter skjutningen, enligt Kvällspostens uppgifter.

 

Expressens Lisah Silfwer sammanfattar den senaste tidens politiska utspel om gängkriminalitet.