Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Larmet från knivhuggna pojken: ”Kan inte andas”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: Linus Kamstedt Lindholm / KL FOTO
Den skadade pojkens T-shirt.
Foto: POLISEN
Den 20-årige mannen misstänks för bland annat mordförsök.
Foto: POLISEN

Tre unga män och en pojke möttes upp vid en skola i Halmstad när situationen plötsligt blev våldsam.

En 20-årig man misstänks ha tagit upp en kniv och högg pojken – som är i 15-årsåldern – i magen. Den allvarligt skadade pojken ringde själv 112 och försökte förklara vad som hänt innan han ramlade ihop.

– Jag kan inte andas, sa han till SOS Alarm.

Klockan 05.31 den 2 oktober i fjol larmades SOS Alarm till Östergårdsskolan i Halmstad.

En pojke i 15-årsåldern ringde själv till 112 för att berätta vad han utsatts för.

– Jag har blivit knivhuggen, sa han till larmoperatören.

Hans vän – 18 år gammal – tog över telefonen och förklarade var de var någonstans. Första polis på plats beskrev läget för den yngre pojken som mycket allvarligt men märkte att den 18-åriga vännen också fått knivskador på sin jacka. 

”De skulle döda mig”

”Jag såg på hans mage att han hade ett hål på cirka två gånger en centimeter”, skrev polisen i sin avrapportering från platsen. 

Pojken fördes akut till sjukhuset i Halmstad och lades in på intensivvårdsavdelningen. Den 18-åriga vännen fördes till sjukhus av polisen för kontroll. 

Den allvarligt skadade pojken visade sig fått skador på vänstra lungsäcken, mellangärdet och magsäcken. De båda tonåringarna berättade först att de blivit påhoppade av två totala främlingar men ändrade senare sin historia och erkände att de visste vilka männen var, enligt förhör.

– Jag var rädd, de sa att de skulle döda mig om jag sa något. Nu har jag insett hur allvarligt det var med min vän och därför vill jag berätta, säger den 18-åriga vännen i polisförhör. 

”Du säger inte detta”

Vännerna hade varit på en mindre fest i närheten av Östergårdsskolan och mött upp de två männen för att röka en cigarett tillsammans. Männen hade då upplevts som ”hetsiga” och ville gå in på skolområdet. 

– NN höll handen i bröstfickan som om han hade något i handen. I efterhand så har jag förstått att det var en kniv NN höll i, i fickan, säger den knivhuggne pojken i förhör.

Vid skolan misstänks en av männen – 20 år gammal – ha tagit tag i pojkens arm och knivhuggit honom i magen. Därefter högg han, enligt åtalet, mot pojkens vän men rispade bara jackan. Kompisen uppger dock att han fick ett knytnävsslag i ansiktet och att han blev mordhotad. 

– De sa sedan något i stil med ”Du säger inte detta till någon, gör du det så blir du klippt”, säger 18-åringen i polisförhör.

Nu har en av männen – 20 år gammal – åtalats misstänkt för mordförsök, misshandel, grovt olaga hot och övergrepp i rättssak. Han nekar till samtliga brott och väljer att inte svara på några frågor i förhör.

SE FLER NYHETER: Malmö opera om restriktionerna

9 februari väntas de flesta restriktioner att lättas