Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinnlig förskollärare våldtog barn – döms

Båda döms till långa fängelsestraff i hovrätten.
Den kvinnliga förskolläraren har dömts i både tings- och hovrätt.
ARKIVBILD. Kvinnan och ex-sambon döms i hovrätten för de brutala övergreppen.
Foto: Johan Nilsson / TT NYHETSBYRÅN

Den kvinnliga förskolläraren våldtog och utsatte två barn för sexuella övergrepp under flera års tid. Brotten utfördes tillsammans med kvinnans ex-sambo.

I somras dömdes både kvinnan och ex-sambon till långa fängelsestraff i tingsrätten – en dom som nu skärps i hovrätten, skriver SVT Småland

Kvinnan döms nu till nio års fängelse för bland annat 14 fall av grov våldtäkt mot barn.

Under 2020 slog en läkare larm efter att ett litet barn smittats av en könssjukdom.

Till följd av det utreddes en före detta förskolelärare i 30-årsåldern och en man som kvinnan tidigare haft en relation med. Det skulle visa sig att paret utsatt två små barn för sexuella övergrepp under sex års tid.

Förskolläraren och ex-sambon åtalades i våras för sammanlagt 382 brottsmisstankar och dömdes den 9 juli till långa fängelsestraff. Mannen – som är i 40-årsåldern – dömdes till till 13 år och 6 månaders fängelse och kvinnan till 8 år och 6 månaders fängelse.

Straffet skärps

Mannan döms ensam för 181 fall av grov våldtäkt mot barn. Kvinnan för 14 fall av grov våldtäkt mot barn. Båda två var tidigare ostraffade. Kvinnan dömdes även för sexuellt ofredande, grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt barnpornografibrott.

När övergreppen pågick var barnen i åldrarna 0-6 år och 4-9 år. De har funnits i förskollärarens och mannens närhet. Ett av barnen ska bara ha varit några veckor gammalt när övergreppen inleddes.

Nu skärps domen i hovrätten. Både mannen och kvinnan döms för samma brott som dömdes ut i tingsrätten men förlänger kvinnans fängelsestraff. Hon döms i stället till nio års fängelse och ska även betala ett högre skadestånd till ett av barnen, skriver SVT Småland. 

Kvällsposten har sökt båda de dömdas försvarsadvokater som avböjer att kommentera domen. 

SE FLER NYHETER: Maken erkänner

Det är 32-åriga Beata Ratzman som har hittats död i skogarna öster om Malmö