Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna sprutade urin på flicka – ur parfymflaska

Dessa brott anmäldes mest i södra Sverige.
Helsingborgs tingsrätt friade den åtalade kvinnan.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Den okända kvinnan med rullator gick fram till två tonårsflickor och frågade om de ville ha parfym.

Sedan sprutade hon vätskan – som visade sig vara hennes urin från samma morgon.

Den misstänkta kvinnan friades dock i rätten efter slarv av polisen.

En 14-årig flicka och hennes 13-åriga kompis var ute och gick när en äldre kvinna med rullator gick fram till 14-åringen. Hon tog fram en sprayflaska och frågade om flickan ville ha parfym, har flickan berättat i efterhand.

Sedan sprutade hon en vätska som träffade flickan i ansiktet och på jackan. Men det var inte parfym. Den äldre kvinnan sa att det var hennes urin från samma morgon och 14-åringen har berättat att vätskan var gulaktig och luktade ”jätteäckligt”.

När 14-åringen berättade för sina föräldrar gick de ut för att leta efter kvinnan som har beskrivits som äldre och med en svart rullator.

Mamman till flickan fick efter en stund syn på en kvinna som sågs spreja en vätska på en annan man innan hon med nyckel tog sig in i ett lägenhetshus, enligt vittnesmålet.

Varken polis eller tingsrätten har tvivlat på att flickan utsattes för urinattacken, vilket Helsingborgs Dagblad också har skrivit om.

Polisen sorterade efter namn

I sökandet efter den äldre kvinnan gjorde en polisstudent slagningar på personer som bodde i lägenhetshuset, och sorterade bort dem med namn som han inte trodde hade att göra med signalementet.

Enligt polisen fanns det bara en person på adressen vars namn och utseende stämde överens med vittnesuppgifterna. Den kvinnan åtalades sedan misstänkt för ofredande – men Helsingborgs tingsrätt tyckte inte att det räckte som bevis.

I stället friades den från kvinnan misstankarna. Tingsrätten skriver i sin bedömning att det inte är tillräckligt bevis att kvinnan bodde i det aktuella huset. Det lyfts också fram som en teori att kvinnan kan vara bosatt någon annanstans eftersom ingen av barnen eller föräldrarna har sett till henne efter händelsen.

FLER NYHETER: Pojke död i villabrand i Ekeby: ”Fruktansvärd sorg”

Viktor Nordblad rapporterar från Ekeby där en pojke i övre tonåren avled i en brand under lördagen.