Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Judinna överfölls på gatan – Davidsstjärnan slets av

Kvinnan blev överfallen i Nybro.

Den kvinna i 60-årsåldern som på fredagen överfölls i Nybro är judinna. Polisen har upprättat en anmälan om hatbrott. Hon bar ett halsband med Davidsstjärnan som männen slet av och sedan försvann.

Männen misstänks för försök till rån och hatbrott.

Flera vittnen ska ha funnits vid platsen när kvinnan blev överfallen. Kvinnan skadades i samband med överfallet men har inte behövt uppsöka sjukhus, enligt polisen. Hon hade precis tagit ut pengar i en bankomat vid Stora Nygatan i Nybro och stod vid sin bil när de tre männen, som är i åldrarna 25 till 30 år, överföll henne på fredagen cirka kl 16.30.

Polisen har tidigare uppgett att kvinnan bar ett halsband med en religiös symbol. som de slet av henne. Polisen har dock inte lämnat ut andra uppgifter om kvinnan eller vilken religiös symbol hon hade han i halsbandet runt sin hals.

Hånades och kränktes

Kvällsposten har nu fått bekräftat kvinnan är judinna och att hon bar en Davidsstjärna runt sin hals. Det är en sexuddig stjärna formad av två trianglar. Davidsstjärnan är en symbol för judisk identitet.

Hon hånades också för sin tro, enligt polisanmälan.

De försökte först ta hennes handväska men misslyckades. Ungefär samtidigt kom en bil körande förbi. I närheten ska det också ha funnits en yngre kvinna kan ha sett överfallet på kvinnan.

Männen hade en bil i närheten och försvann sedan från platsen. Polisen har för närvarande inga spår efter de tre männen. 

– Vi vill komma i kontakt med vittnen som sett händelsen, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid regionledningscentralen i Malmö.

Vittnen som vill kontakta polisen ska ringa 114 14.

.