Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna backade in i vägg – polis klämdes: ”Rädsla”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Polisen fick en skada på underarmen i samband med gripandet.
Foto: POLISEN

Poliserna försökte dra kvinnan ur bilen – men då gasade hon.

En polisman klämdes fast mot en vägg och fruktade för sitt liv.

I samband med att jag blir klämd mot väggen känner jag rädsla och dödsångest”, skriver polismannen i en rapport efter händelsen.

Nu har kvinnan åtalats för flera brott. 

Händelserna utspelade sig i maj i nordöstra Skåne, efter att polis larmats till en plats där en medelålders kvinna i en bil betedde sig underligt.

Två poliser skickades till platsen och försökte få kontakt med kvinnan, men hon vägrade gå ur bilen och de upplevde att hon pratade osammanhängande.

På platsen försökte ena polisen att dra ur kvinnan från bilen – då accelererade hon rakt in i en butiksvägg, enligt misstankarna. 

Väggen fick skador efter händelsen.
Foto: POLISEN

Klämdes fast mot väggen

Polismannen beskriver i sin rapport hur han åker in i bildörren och sprayar kvinnan med pepparsprej. Men pepparsprejen hamnar även i hans eget öga.

Då lägger kvinnan i backen. Polismannen hör hur bilen varvar och känner hur han kläms fast mellan husväggen och bildörren, enligt åtalet. 

”I samband med att jag blir klämd mot väggen känner jag rädsla och dödsångest”, skriver han i en polisrapport från platsen. 

Han är inte ensam om skräcken. Den andra polisen på platsen skriver i sin rapport efteråt att hon ”hinner tänka att NN kommer klämmas till döds mot husväggen innan bilen slutligen stannar”.

Kvinnans bil inifrån.
Foto: POLISEN

Biten i handen

Poliserna lyckas få tag i bilnycklarna och stänga av bilen. Men kvinnan ger inte upp – när de drar ut henne ur bilen biter hon en av poliserna i handen, enligt misstankarna.

Slutligen lyckades poliserna få kontroll över kvinnan och kunde föra henne till polisstationen.

Kvinnan uppger i förhör att hon inte minns händelserna och har vid samma tidsspann haft kontakt med psykiatrin. Hon åtalas för flera brott vid Helsingborgs tingsrätt, däribland grovt rattfylleri då hon hade cannabis i blodet, och våld mot tjänsteman.

Hon åtalas dessutom för grovt olovlig körning, då hon inte hade någon tillåtelse att köra bil samt våldsamt motstånd. Kvinnan kan varken neka eller erkänna till något av brotten eftersom hon påstår sig inte minnas något. 

SE FLER NYHETER: Fyndet på tåget – 160 000 tramadoltabletter

Beslaget har ett gatuvärde på fyra miljoner kronor – två män åtalas för grov narkotikasmuggling