Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kraschade in i litet hus i 140 kilometer i timmen

Dagens toppnyheter – inrikes
Hålet genom väggarna visar bilens färdväg i kraschen.Foto: Privat
Bilisten kraschade i 140 kilometer i timmen.Foto: Privat

24-åringen hade lånat sin pappas bil – och kraschade in i ett litet hus i 140 kilometer i timmen när han ”tryckte på fel pedal”.

Bara en halvtimme tidigare hade personer suttit och jobbat i byggnaden.

Föraren skadades allvarligt och åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik.

Den 16 december 2018 kraschade en 24-årig man med sin bil in i en kontorsbyggnad i Växjö. Föraren hade enligt åklagaren kommit upp i minst 140 kilometer i timmen på Rådjursvägen när han tappade kontrollen och for rakt igenom det lilla huset, uppger Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Efter olyckan uppstod ett stort hål genom hela byggnaden, där människor hade varit bara en halvtimme innan kraschen.

– De som hyr annexet av mig jobbar även på söndagar, de hade varit där strax före bilen kom. Jag brukar också vara där på helgerna, ibland tillsammans med mina två barn. Min son har en koja som står nära där bilen for fram. Jag vill knappt tänka på hur det hade kunnat gå, sade husägaren Sebastian Sjöö efter olyckan.

Föraren blev allvarligt skadad, men inte livshotande. Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafik.

24-åringen berättar i förhör med polisen att han hade lånat sin pappas bil. Han menar att han fick sladd på grund av lera på vägen och när han skulle bromsa hamnade hans ”fot på fel pedal”, och han tryckte ner gasen i stället för bromsen.

Han säger också i förhör att han ”körde lite över” den tillåtna hastighetsgränsen på 40 kilometer i timmen, rapporterar Smålandsposten.

Ladda ner Kvällspostens appFoto: Skärmdump