Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Köpte sex – försökte mörda prostituerad på hotellrum

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
24-åringen fångades på flera övervakningskameror.
Foto: POLISEN

En 24-årig man misstänks ha betalat 1 500 kronor för sex och sedan gått till attack mot den prostituerade kvinnan.

Han högg henne flera gånger med kniv, enligt åtalet – sedan flydde han hotellrummet. 

– Han täckte min mun med sin hand och sa att jag inte skulle skrika eller säga någonting, säger kvinnan i polisförhör.

Klockan 21.49 den 12 maj i år larmades polis, ambulans och räddningstjänst till ett hotell i Helsingborg.

En kvinna ringde själv till SOS och förklarade på engelska att hon blivit knivhuggen av en okänd man.

– Någon måste hjälpa mig, säger hon till larmoperatören och fortsätter:

– Jag är skadad på min hand, på mitt ansikte och på min kropp. 

När polis väl kom in på hotellet såg de en stor blodpöl utanför rummet där brottet skett. De knackade på men den prostituerade kvinnan, som är i 35-årsåldern, vågade först inte öppna. Enligt första polis på plats hade kvinnan skärsår i ansiktet och en blodig handduk över sin ena arm.

”Kvinnan sätter sig ner på sängen och när jag frågar vart hon har blivit knivhuggen så drar hon upp sin tröja och visar ett stickhål i höger bröst och sen visar hon ett stickhål på vänster sida av överkroppen”, skriver polisen i en avrapportering från platsen. 

Kniven hittades utanför hotellrummet.
Foto: POLISEN

Kostade 1 500 kronor

Kvinnan fördes akut till Helsingborgs lasarett för vård och där kunde man konstatera att hon blivit knivhuggen i både ansiktet och på kroppen. Hon berättade då hur händelseförloppet gått till.

Tidigare under dagen hade hon fått ett sms av en 24-årig man som ville köpa sex i 30 minuter. Det skulle kosta 1 500 kronor, vilket han gick med på. Strax efter 21.00 kom 24-åringen till hotellrummet där den prostituerade kvinnan befann sig, enligt utredningen.

Hon reagerade på att 24-åringen hade munskydd, trädgårdshandskar och tröja under hela akten. Eftersom hon höll koll på klockan visste hon att sexet varade exakt 22 minuter.

– Han sade att han inte mådde så bra och han hade ont i magen och han trodde att det berodde på något han ätit. Jag sade till och med att jag kunde ringa efter en ambulans, men då sade han att han mådde lite bättre, säger kvinnan i polisförhör.

En 24-årig man misstänks ha betalat 1 500 kronor för sex och gått till attack.
Foto: Polisen

Yrkar på utvisning 

Mannen sa sedan att han ville kolla om han glömt något i rummet – och blev plötsligt aggressiv.

– Helt plötsligt knuffade han ner mig i sängen och höll för min mun för att jag inte skulle skrika. Jag visste inte att jag hade fått så många sår, förrän jag såg kniven och handklovarna på golvet. Hans telefon låg också på sängen och jag minns att jag bet honom i handen. Jag är säker på att han hade för avsikt att göra detta från början, för det var inget speciellt som hände och det var inga diskussioner om pengar eller något annat, säger kvinnan.

Genom övervakningskameror kunde polisen kartlägga den 24-årige mannens agerande innan mordförsöket. Bland annat handlade han på Ica Supermarket timmar innan han knivhögg den prostituerade kvinnan.

Dagen efter brottet kunde han gripas och har sedan den 15 maj suttit häktad. Den 10 september åtalades han för mordförsök och sexköp. Åklagaren yrkar även på att han ska utvisas i tio år. Själv nekar mannen till brott.

TV: Här sprängs det misstänkta föremålet i Malmö