Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knivskurna kvinnan och barnet levde under hot

En man i 30-årsåldern greps senare samma kväll som kvinnan och barnet överfölls i sitt hem. Den misstänkte mannen har tidigare bott med kvinnan och barnet.Foto: MIKAEL NILSSON / MIKAEL NILSSON
Kvinnan har fått livshotande skador. Hon har tidigare anmält samme man som nu misstänks för att ha försökt döda henne och barnet.Foto: MIKAEL NILSSON / MIKAEL NILSSON

Den svårt skadade kvinnan i 40-årsåldern och hennes 1-åriga barn som blev överfallna i går i sitt hem i Malmö levde under hot. I förra månaden avskrev åklagare misstankarna för grov kvinnofridskränkning mot mannen som mamman anmält.

I går kväll greps samme man som misstänkt för mordförsök på henne och barnet.

Kvinnan vårdas för svåra skador som bedöms vara livshotande på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Även barnet har skador men inte livshotande och vårdas på sjukhus. Båda har fått stickskador, enligt uppgifter från polisen.

Den man i 30-årsåldern som greps samma kväll som kvinnan och barnet blev överfallna har fram till i förra månaden varit misstänkt för grov kvinnofridskränkning. 

Först fick hon avslag

I februari förra året begärde kvinnan hos åklagare i Malmö att mannen skulle få kontaktförbud och förbjudas uppsöka både henne och barnet. Det framgår av handlingar som Kvällsposten tagit del av.

Åklagaren avslog ansökan med motiveringen att mannen tidigare inte hade dömts för brott mot närstående. Men cirka åtta dagar senare ändrade åklagare sin uppfattning.

Mannen hade blivit misstänkt för grov kvinnofridskränkning och misstänktes kunna begå brott mot kvinnan, förfölja eller på annat sätt allvarligt trakassera henne. Kvinnan ville även att mannen skulle förbjudas ha kontakt med barnet men fick avslag på den ansökan.

I februari förra året fick kvinnan ett målsägandebiträde och fem månader senare utsågs en offentlig försvarare till mannen.

Avskrev misstankarna

Den 14 februari i år var polisutredningen klar. Åklagare beslöt att lägga ned förundersökningen och avskrev misstankarna mot mannen.

I dag sitter samme man anhållen misstänkt för mordförsök på kvinnan och barnet. Han greps kort efter att polis larmats till lägenheten där han tidigare bott med kvinnan och barnet.

Mannen fick i dag på förmiddagen en offentlig försvarare och ska förhöras.

– Jag har för närvarande ingen kommentar, säger advokaten Jörgen Rosén som är mannens ombud.

Den anhållne mannen har tidigare inte dömts för brott.