Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knivmannen går förbi – minuter före attacken

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Den misstänkta 35-åringen strax efter gripandet.
Foto: POLISEN

En 24-årig man var på väg hem från jobbet och blev då förföljd av en okänd 35-åring – något som fångades av en frisörsalongskamera på Möllevången i Malmö.

Bara minuter senare attackerades 24-åringen med flera livshotande knivhugg i hals och bål.

– Sen kunde jag inte längre andas. Sen kom ju polisen och tog mig till akuten, säger offret i polisförhör.

Nu har 35-åringen åtalats för mordförsök. 

Det var den 22 november i fjol som en 24-årig man var på väg hem från sitt jobb vid Triangeln i Malmö.

Efter en stund märkte han att en okänd 35-årig man förföljde honom och betedde sig märkligt.

– Alltså han tittade väldigt mycket på mig. Jag kände att han var rädd för nånting eftersom han tittade runtom kring sig. Och så tänkte jag, han kommer kanske skada nån. Jag fick en känsla av att han skulle kunna skada nån, säger 24-åringen i förhör.

Förföljelsen fångades av en frisörsalongskamera som var riktad ut mot gatan. Bara ett par minuter senare vände sig 35-åringen mot 24-åringen med en kniv på Möllevången.

Den 24-åriga mannen fick vårdas akut på sjukhus för sina livshotande skador.
Foto: POLISEN

”Man ligger i blod”

– Jag började gå fortare för att jag ville hinna med bussen. När han ser att jag börjat skynda mig fram, det är då som han vänder sig om och gör det här mot mig, säger 24-åringen i förhör.

35-åringen hann utdela flera knivhugg innan han sprang från platsen. 

Vittnen till händelsen rusade fram till den skadade mannen och flera sprang också efter den misstänkta 35-åringen ända till Triangelns station samtidigt som de pratade med polisen.

– Det ligger en man här som ligger i blod. Det ser ut inte som att han lever alltså, sa en person som ringde in till SOS Alarm.

Den misstänkta 35-åringen.
Foto: POLISEN
24-åringen förlorade mycket blod efter knivskärningen, enligt polisen på plats.
Foto: POLISEN

Knivhögg i luftstrupen

Den misstänkte gärningsmannen kunde med hjälp av vittnesuppgifter snabbt gripas och häktades tre dagar senare för försök till mord.

Enligt poliser som ryckte ut till platsen var 24-åringen knivskador mycket omfattande. Bland annat hade han en stor stickskada i halsen, in i luftstrupen och två stickskador på höger sida av bröstkorgen, skrev polisen i sin avrapportering. 

Enligt sjukvården var skadorna så livshotande att han troligtvis inte överlevt om han inte kommit till sjukhuset på så kort tid som han gjorde. 

I tidiga förhör med den misstänkta 35-åringen hävdade han att han är ”jagad av flera personer” i Malmö. Och att han trodde att 24-åringen var en del av det gänget. 

Den misstänkta 35-åringen fångades på en kamera i en frisörsalong.
Foto: POLISEN
Kniven som misstänks ha använts vid dådet togs i beslag kort efter dådet.
Foto: POLISEN

Erkänner dådet

Den misstänkta 35-åringen har varit i kontakt med psykiatrin vid upprepade tillfällen och har en konstant känsla av att han är förföljd, berättar han i förhör. 

– Han uppger att han fick en känsla av att han måste försvara sig på något sätt, att detta inte kan fortsätta att ”jag måste känna mig hotad och förföljd”. Han beskriver det som att det var då som han anföll och högg till, skriver polisen om förhöret med 35-åringen.

Han erkänner till brottet och har nu åtalats vid Malmö tingsrätt för mordförsök.

TV: Fler nyheter från Sydsverige

Ellie hade oförklarliga blåmärken – visade sig vara leukemi.