Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kjälls misstänkte mördare bytte namn efter mordet

Kjäll Gustafssons misstänkte mördare är känd av polisen sedan tidigare.Foto: PRIVAT
Kjäll Gustafsson var på restaurang Ströget i Gislaved den 14 december förra året för att äta julbord. Han höggs ihjäl när han ingrep mot två maskerade rånare.Foto: ANDERS BLANK / KVP

Den 23-årige mannen som misstänks för mordet på Kjäll Gustafsson, 57, häktades i dag av Jönköpings tingsrätt. 23-åringen har tidigare dömts för narkotikabrott och för att försökt frita en kompis.

Kjäll Gustafsson höggs ihjäl när han ingrep mot två maskerade rånare på en restaurang i Gislaved.

Efter mordet bytte 23-åringen efternamn. 

Under häktningsförhandlingen förnekade 23-åringen brott. Tingsrätten beslöt att häkta honom som på sannolika skäl misstänkt.

– Vi ifrågasatte att det förelåg sannolika skäl, säger advokaten Mikael Halonen Carling som är 23-åringens ombud.

Kjäll Gustafssons misstänkte mördare är känd av polisen sedan tidigare. Fyra månader efter han misstänks ha mördat Kjäll Gustafsson dömdes han i Jönköpings tingsrätt för främjande av flykt och tre fall av narkotikabrott.  

Slet i polisman

23-åringen togs av polis förra året sent på natten efter att en polisman gripit en av hans kompis för att förhindra ett slagsmål. Då ingrep 23-åringen.

– Han tar tag i min höger arm med båda sina händer. Han drar och sliter och försöker få bort min arm från XXX. Jag börjar känna mig stressad och hotad eftersom jag är ensam och dom är två stycken, berättar polismannen i ett förhör.

Kort efteråt kom insatsstyrkan och då försökte 23-åringen fly men blev själv gripen. 23-åringen har också vid tre tillfällen blivit påkommen med att både inneha och använda narkotika.

Bytte efternamn

Polisen hade sökt efter gärningsmannen som högg Kjell Gustafsson i nio månader när 23-åringen greps kl 7 på morgonen på tisdagen denna vecka.

– Det känns helt underbart. Vi är jättetacksamma att de i alla fall fått tag i alla fall en av dem, har Kjälls bror Stefan Citron tidigare sagt till Kvällsposten.

 Kammaråklagare Adam Rullman behövde ovanligt kort tid för att ta beslutet att begära 23-åringen häktad. Förhandlingen inleddes kl 11 i dag.

Den andre rånaren som kom in på restaurang Ströget i Gislaved den 14 december förra året är fortfarande på fri fot.

Den misstänkta 23-åringen har efter mordet den 14 december flyttat runt. Han har också bytt efternamn.