Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kassaskåpstjuvarnas fiasko – satte eld på hela bytet

Här är det som återstår av kassaskåpet.Foto: Henrik Williamsson / Hallandsposten

Stölden gick som tjuvarna hade tänkt.

Ända tills de skulle bryta sig in i kassaskåpet.

Med hjälp av skärbrännaren lyckades de elda upp bytet, skriver Hallandsposten.

Kassaskåpet i loppisbutiken på Bokbindargatan i Laholm innehåller inga stora summor eller särskilt värdefulla föremål, om detta upplyses eventuella tjuvar om via en väl synlig lapp i lokalen.

– Vi är helt kontantfria, det enda vi har är en liten kaffekassa, säger Paula Larsson, arbetsledare i butiken.

Men det avskräckte inte tjuvarna som slog till mot Emmaus-butiken natten mot tisdag. När personalen kom på morgonen upptäcktes inbrottet.

Puts väck

När hennes kollega, Therese Persson, kom till butiken på tisdagen var dörren öppen och inne i lokalen låg larmdosan slängd på golvet, berättar hon för Hallandsposten som också har skrivit om händelsen.

Kort därefter upptäckte man att det stora och tunga kassaskåpet var puts väck.

– Tjuvarna hade gjort sig stort besvär och asat i väg det här. De har lastat upp det på något och kört i väg några kilometer, säger Paula Larsson.

Tjuvarna tog sig till en liten grusväg nära järnvägen. Där gick de högst sannolikt loss på det låsta skåpet med en skärbrännare. Men det bar sig inte bättre än att hela kassaskåpet fattade eld.

– Det är åtminstone vad vi tror, vi hade en flaska rödsprit i skåpet och när de skar sig in där med brännaren tog det nog fyr, säger Paula Larsson.

Allt brann upp

Kassaskåpet bär tydliga spår av en brand. Ingenting har klarat sig. Inte rödspriten, inte de små skrinen i trä och inte de få hundringarna som låg där till kaffet.

Man kan säga att tjuvarna brände pengarna direkt.

– Ja det blev ju kanske inte så lyckat för dem, detta.

Även om den materiella skadan inte är så stor påverkas ändå verksamheten i butiken som drivs som en daglig verksamhet för omkring 15 personer.

– Vi har fått hålla stängt och känslomässigt är det ju jobbigt, att någon har varit här, säger Paula Larsson. 

Det var på tisdagseftermiddagen ännu oklart om butiken skulle kunna hålla öppet på onsdagen.

Polisen har i nuläget inga spår efter personerna bakom kassaskåpsfiaskot i Laholm.

Appen.