Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man anhållen efter flera skott mot bil

Strax före 17.30 på söndagen avlossades flera skott mot en stillastående bil på en parkeringsplats på Teleborgsområdet i Växjö.

I bilen satt en medelålders man och ytterligare en person – men ingen av dem har skadats. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Under natten till måndag har en man anhållits efter en insats av regionala insatsstyrkan. 

Skotten avlossades mot en bil på Furutåvägen på Teleborg. Den stod stilla på en parkeringsplats utanför carportarna som hör till de boende i bostadsområdet Romalyckan.

Två personer satt i bilen eller fanns alldeles intill den. En av dem var en medelålders man. Bilen hade nyligen parkerat när skotten avlossades.

Ett stort polispådrag skickades till brottsplatsen. Vid 19.45 arbetade fem polispatruller där.

Skotten avlossades mot en bil som stod still på en parkeringsplats vid ett bostadsområde. Minst en person fanns i bilen.Foto: Carl Carlert
Ett stort polispådrag sattes in efter skottlossningen i Växjö.Foto: Carl Carlert
Skjutningen väckte uppmärksamhet i området. Polisen genomförde dörrknackning under kvällen.Foto: Carl Carlert

Vittnen hörde skotten

Flera vittnen ska ha hört skottlossningen.

– Bilen har träffats av flera skott. Den har skotthål och ett flertal tomhylsor har anträffats på platsen, säger Evelina Olsson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Den beskjutna bilen togs i beslag av polisen men fick stå kvar på parkeringen i väntan på teknisk undersökning. Först strax före klockan 21 kom kriminaltekniker till platsen.

En stor avspärrning upprättades och behölls under kvällen. En vapenhund sökte under tiden av området.

Polisen knackade dörr i området timmarna efter skjutningen. Det arbetet var klart vid 21.30 och hade genererat en del användbart material.

Polisen upprättade en stor avspärrning på Teleborgsområdet i väntan på kriminaltekniker.Foto: Carl Carlert / Carl Carlert
Den beskjutna bilen stod kvar på parkeringen i väntan på kriminaltekniker.Foto: Carl Carlert

”Har bild av händelsen”

Då hade även målsägaren, mannen i den beskjutna bilen, hörts av polisen.

– Vi har fått in ytterligare vittnesuppgifter och har en bild av det är som har hänt och eventuellt också av varför det har hänt, säger Evelina Olsson.

– Vi arbetar vidare i ärendet under kvällen och räknar med att vidta olika utredningsåtgärder.

Under natten slog den regionala insatsstyrkan till mot en adress i Kronobergs län och kunde gripa en man i 30-årsåldern. 

”Mannen är nu anhållen som skäligen misstänkt för försök till mord”, skriver polisen på sin hemsida. 

Ladda ner KvP:s nyhetsapp.