Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jaffars mördare hade stulit den här cykeln

Här flyr männen efter mordet på Jaffar, 15.
Detta är ”med stor sannolikhet” en av de cyklar som Jaffars mördare använde vid dådet på Ystadsgatan den 9 november.Foto: Polisen
Jaffar blev bara 15 år. Han begravdes den 25 november.Foto: Privat

Polisen har hittat en av de cyklar som användes av männen som sköt ihjäl 15-årige Jaffar på Möllevången i Malmö den 9 november.

Nu vill utredarna ha kontakt med ägaren.

– Vi vill gärna veta var och när den har stulits för att se om det finns övervakningsbilder från platsen, säger biträdande utredningsledaren Thomas Säfström.

I samband med mordet på Jaffar på Ystadsgatan i Malmö vid 21-tiden den 9 november försvann gärningsmännen från platsen på var sin cykel.

Med största sannolikhet är detta en av de cyklar som gärningsmännen använt, tror polisen. Märket är Batavus och modellen heter Urania. Färgen är svart.

Kvällsposten har tidigare publicerat filmbilder från SVT Nyheter Malmö som visar bakifrån hur de båda mördarna cyklar sin väg.

Hittad 500 meter bort

Cykeln som polisen nu publicerar en bild på har hittats i området kring Klaragatan, cirka 500 meter från mordplatsen.

Mördarna cyklade från platsen – och fastnade på övervakningskamerornas bilder.Foto: SVT Nyheter Malmö
Båda mördarna var maskerade – och bilderna visar dem bara bakifrån.Foto: SVT Nyheter Malmö

– Det är med stor sannolikhet den här cykeln som har använts. Den stod där på en parkeringsplats, lutad mot en stolpe eller ett staket. Den var inte gömd, utan fullt synlig, säger Thomas Säfström.

– Det är förstås möjligt att gärningsmännen blivit hämtade av en bil där, eller haft en bil stående. Det finns ingen övervakningskamera just där.

Polisen hittade cykeln redan natten efter mordet, men har inte berättat detta tidigare. Tekniker har undersökt cykeln för att säkra bevis.

Söker efter ägaren

Polisen vill nu komma i kontakt med ägaren till cykeln eftersom den ser ut att ha blivit stulen. Utredarna vill även komma i kontakt med personer som har gjort observationer av cykeln.

– Vi är i behov av fler pusselbitar. Målsättningen är så klart att vi ska få något att jobba vidare med, säger Thomas Säfström.

– Vi är inne i ett insamlings- och bearbetningsskede i utredningen. Det finns fortfarande en del grejer att dra i.

Samtidigt som Jaffar sköts ihjäl vid en pizzeria på Ystadsgatan blev hans jämnårige kompis livshotande skottskadad.

Jaffar begravdes den 25 november.

 

 

 

 

 

200 personer deltog när Jaffar begravdes, 15:

Runt 200 personer deltog på begravningen.