Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inget brott ligger bakom dödsfall vid Hallandsåsen

Foto: Google maps

En död man hittades på torsdagskvällen utomhus på en rastplats på Hallandsåsen. Polisen var osäker på omständigheterna och inledde därför en förundersökning om mord. 

På fredagen meddelade dock polis att de inte längre misstänker att ett brott ligger bakom dödsfallet.

Larmet kom klockan 17.48 att en avliden man hade hittats utomhus på rastplatsen i anslutning till motellet Rasta på Hallandsåsen.

Polis och ambulans skickades till platsen.

– Det handlar om en man i 50-årsåldern. Omständigheterna är oklara så vi hanterar ärendet som ett misstänkt mord, sade Evelina Olsson vid polisens ledningscentral i Region syd, på torsdagen. 

Inget brott bakom 

På fredagen meddelade dock polisen att de inte längre utreder dödsfallet som ett misstänkt mord och att det inte verkar finnas något brott bakom att mannen dog.

– Omständigheterna på platsen gjorde att vi var tvungna att utreda det som eventuellt mord till en början, men kunde ganska snabbt konstatera att så inte var fallet, säger polisinspektör Mattias Nildén, till SVT

Polisen har spärrat platsen där den döde mannen hittades. Tekniker kommer från Kalmar eftersom de skånska kriminalteknikerna har fullt upp i Malmö.
Foto: Andre Tajti
”Omständigheterna är oklara så vi hanterar ärendet som ett misstänkt mord”, säger polisens presstalesperson.
Foto: Andre Tajti

– Platsen är avspärrad och kriminaltekniker har beställts dit. Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Eftersom Skånes kriminaltekniker var fullt upptagna med mordet på en man i 20-årsåldern i Malmö skickades kriminaltekniker från Kalmar till rastplatsen på Hallandsåsen.

Polisen hade även en hundpatrull på plats för att söka av terrängen i närområdet runt fyndplatsen. Strålkastare hade monterats upp för att ge arbetsljus i området.

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige 2018