Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jagas för mord på sin Hells Angels-kollega

Hasan Okutan, 30, jagas för mordet på Thomas ”Tito” Josic.
Hells Angels-medlemmen Hasan Okutan, 30, jagas för mordet på den tidigare HA-medlemmen Thomas ”Tio” Josic.Foto: Polisen i Danmark
Thomas ”Tito” Josic, 36, sköts ihjäl utanför sin ex-frus bostad i Rødøvre.Foto: Topnews

När den tidigare Hells Angels-medlemmen Thomas ”Tito” Josic lämnade sin ex-frus bostad slog mördarna till.

Han sköts med flera skott och segnade död ned på trottoaren i Rødøvre i Köpenhamn.

Nu jagas Hells Angels-mannen Hasan Okutan av polisen för mordet.

Sent på lördagskvällen den 4 maj i år lämnade Thomas ”Tito” Josic sin ex-frus bostad i de västra delarna av Köpenhamn. 

Ett okänt antal beväpnade personer som stod gömda på gatan öppnade eld. Den tidigare Hells Angels-medlemmen träffades av flera skott och dog på platsen.

Mordet bar alla tecken av att vara välplanerat. Gärningsmännen började skjuta så fort de såg att var den 36-årige ”Tito” som kom och brydde sig inte om att flera personer som var ute på gatan blev vittnen.

FLER NYHETER OCH TV-KLIPP PÅ TOPNEWS 

Thomas ”Tito” Josic som mördades i maj i år hade en stökig tid i Hells Angels bakom sig. Här grips han efter en internstrid 2008. Foto: Topnews

Flydde i svart Audi

Skottlossningen var snabbt över och gärningsmännen flydde därefter i en svart Audi SUV, en Q5. Bilen hittades senare brinnande på en rastplats i Roskilde.

Den kriminaltekniska undersökningen senare visade att bilen stals redan i mars, drygt två månader före mordet.

Spåren efter mördarna slutar med den brinnande bilen. Den mest sannolika teorin som utredarna har är att gärningsmännen tog sig från rastplatsen i en väntande bil.

Men den danska polisen kan vara på väg att ringa in mordkommandot som slog till mot Thomas ”Tito” Josic. I veckan gick polisen i Köpenhamn ut med en efterlysning av Hells Angels-medlemmen Hasan Okutan, 30.

Enligt efterlysningen är den 30-årige gängmannen misstänkt för mordet på ”Thomas ”Tito” Josic.

Det är oklart hur bevisningen mot honom ser ut men enligt Ekstrabladet är han häktad i sin frånvaro vilket betyder att en domstol har värderat bevisningen och kommit fram till att den talar emot honom till den grad att han bör frihetsberövas.

Han häktades redan i början av oktober.

https://twitter.com/VestegnsPoliti/status/1199289220139012097

Hasan Okutan efterlystes

Polisen gick ut med namn och bild på 30-årige Hasan Okutan efter att ha gett honom möjligheten att själv inställa sig.

– Förra veckan upplyste vi honom om att hans namn och bild skulle bli offentligt om han inte hörde av sig. Det gjorde han aldrig och då väljer vi att göra så här, säger Peter Malmose vid polisen till Ekstrabladet.

I jakten på honom har polisen genomfört flera razzior och tillslag. Bland annat har minst två lokaler som kopplas till Hells Angels i Köpenhamnsregionen sökts igenom av polisen.

Bland annat klubbhuset på Amager. Enligt utredarna har man gjort vissa beslag som nu ingår i utredningen.

MIkkel Søder, före detta medlem i Hells Angels.Foto: Polisen

Konflikt i Hells Angels

Polisen misstänker att mordet har sin bakgrund i en intern konflikt inom mc-gänget. Thomas ”Tito” Josic uteslöts nyligen ur Hells Angels.

Enligt Ekstrabladet var ”Tito” och en annan nyligen utesluten HA-medlem, Mikkel Søder, dessutom misstänkta för inblandning i ett mordförsök där Hasan Okutan var måltavlan, han undkom dock utan skador.

Mikkel Søder är sedan mordförsöket spårlöst borta och han har efterlysts internationellt.

Hasan Okutan, Mikkel Søder och Thomas ”Tio” Josic var tidigare vänner och ingick i samma grupp som sedan gick upp i mc-gänget Bandidos. Men efter flera konflikter i gänget hoppade de av och blev i stället medlemmar hos rivalen Hells Angels.

Vad som har lett till den senaste tidens våldsamma händelser i gruppen är oklart.

Ladda ner.