Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ida, 21, fick 40 bilder på penisar i sin mobil

Fick oönskade pensbilder. Musikern Ida Gratte, 21, från Kalmar, fick omkring 40 oönskade bilder på närgångna mäns könsorgan. Händelsen är polisanmäld och utreds som sexuellt ofredande. Foto: Oliva Magnusson
Ida Gratte konfronterade en av männen som skickat en bild på ett könsorgan till henne. Foto: Skärmdump
Ida Gratte vill uppmuntra andra kvinnor och unga tjejer att polisanmäla om de får dickpics.

Utan att be om det fick Ida Gratte, 21, omkring 40 närgångna bilder på främmande mäns könsorgan till sina sociala medier på bara några timmar.

Händelsen har polisanmälts och Ida vill att frågan uppmärksammas så att fler våga anmäla.

–Tänk om det hade varit en 13-årig tjej som hade fått dem, det är sjukt, säger hon.

Bilderna på könsorganen började komma sent i torsdags kväll. 

Ida har tidigare fått liknande bilder men aldrig i den omfattning som i torsdags.

– Min sambo och jag satt och tittade på film när det plötsligt kom en bild på ett manligt kön. Det första jag tänkte var "åh så äckligt", sen kom det bara fler och fler och jag förstod att något hade hänt.

Uppmanade att skicka könsbilder till Ida

Strax därefter upptäckte hon att någon har lagt ut hennes namn på en internetsida och uppmanat folk att skicka penisbilder till henne.

 

LÄS OCKSÅ: Linnéa, 25, slår tillbaka mot hatarna – på Instagram 

 

– Jag är musiker och en offentlig person och finns i stor utsträckning på sociala medier. Jag har också skrivit en låt om att jag inte vill ha sådana här bilder. Kanske är det någon som har stört sig på det och därför uppmanat andra att skicka bilder till mig.

De oönskade bilderna fortsatte att komma i flera dagar.

– Det höll på under helgen också. Totalt fick jag nog 50 meddelanden varav omkring 40 stycken var bilder på penisar, säger Ida Gratte.

Ida Gratte fick oönskade penisbilder till sig via Snapchat. Foto: Skärmdump

Bilderna kom via det sociala mediet Snapchat vilket innebär att meddelandena förstörs efter 24 timmar om de inte öppnats.

– Polisen bad mig spara ner bevisen så jag fick öppna allihopa och ta skärmdumpar så att polisen kan ha det i utredningen senare, säger hon.

Vill att andra anmäler oönskade könsbilder

Ida Gratte vill berätta om det inträffade för att ge fler kvinnor och unga tjejer kraft och mod att polisanmäla om det händer dem. 

 

LÄS OCKSÅ: Dömd 16-åring vill bli frikänd för våldtäkt 

 

– När jag var yngre och fick de första bilderna tyckte jag att det var läskigt och vågade inte berätta för någon. Med min anmälan vill jag visa att det faktiskt går att göra något åt det. Även om polisen inte hittar den skyldige är det viktigt att åtminstone lyfta frågan, säger Ida Gratte.

Den som skickar oönskade bilder med sexuell karaktär till någon kan göra sig skyldig till brottet sexuellt ofredande. Straffskalan går från böter till fängelse i upp till två år.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!