Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här utbryter knivbråket – framför barnvagnen

Sex män attackerade en ensam man utanför en servering i Malmö.
En av männen föll till marken utanför en uteservering och blev sparkad av sex män.Foto: Privat

Videon visar hur en ensam man sparkades av sex män och lämnades kvar blödande vid uteserveringen i centrala Malmö.

Överfallet skedde framför ögonen på flera vittnen – bland annat en kvinna med en barnvagn några meter därifrån.

– Många av dem hade kniv på sig, säger ett vittne.

I det varma sommarvädret på söndagseftermiddagen utspelade sig det våldsamma överfallet framför ögonen på restauranggäster på Södra skolgatan i Malmö.

Vittnen har berättat hur en man jagades av ett stort gäng från Triangeln i riktning mot Möllevången. Flera av dem ska ha varit beväpnade med kniv.

Precis intill en uteservering föll den jagade mannen till marken och blev överfallen av minst sex män. En video som polisen, enligt Kvällspostens uppgifter, har tagit del av visar hur gästerna rusar in i restaurangen när tumultet bryter ut. Däribland en kvinna med barnvagn.

”Hörde skrik från gatan”

Ett vittne berättar för Kvällsposten:

– Jag och min tjej hörde skrik från gatan, det var inte bara de som var inblandade i händelsen som skrek. Då tänkte vi att nu händer det någonting.

– Då stannade de precis utanför restaurangen, och först såg det ut att de bara retades med varandra. Sedan såg man att många av dem hade kniv på sig, säger vittnet.

Efter bråket lämnades den jagade mannen kvar på marken. Han blödde kraftigt av sina skärskador.

Gäster på restaurangen sprang då ut till offret, och flera andra sprang efter de flyende männen.

Tre skadade greps

Totalt tog sig tre personer till sjukhuset för att vårdas för skär- eller stickskador som polisen misstänker har att göra med samma händelse. Samtliga personer greps. Enligt polisen ska ingen av dem ha livshotande skador efter händelsen.

Händelsen utreds nu som grov misshandel, men åklagaren Pia Björnsson vill inte kommentera hur många målsägande eller misstänkta det finns. Hon bekräftar dock att det finns många vittnen till händelsen.

– Visst är det en offentlig plats, sedan beror det på vad vittnena har sett och inte. Det får utredningen visa framöver, säger hon.

TV: Här bryter storbråket ut – se filmen

Tre personer vårdades på sjukhus efter knivbråket i centrala Malmö på söndagskvällen. Händelsen rubriceras som misstänkt grov misshandel.