Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamma misstänkt i stor knarkhärva

Tullverket gjorde nära 7 500 narkotikabeslag förra året. Lars Kristoffersson från Tullverket berättar mer.
Inne i trapphuset stod en kvinna som oroligt betraktade polisens tillslag hos 21-åringen.Foto: JENS CHRISTIAN
Regionala insatsstyrkan använde sin stegbil för att ta sig in i en av de misstänktas lägenhet.Foto: JENS CHRISTIAN
Regionala insatsstyrkan hade med sig verktyg för att slå in dörren hos den misstänkte 21-åringen.Foto: JENS CHRISTIAN
Polisen bröt upp fönster till en av en de anhållna när man i går slog till mot en kokainliga i Malmö.Foto: JENS CHRISTIAN

Här slår insatsstyrkan till mot en 21-årig man i Malmö och bryter upp fönstret till hans lägenhet. Vid 17-tiden i går greps tio personer som misstänks ha sålt bland annat cannabis i stor omfattning i ett bostadsområde i Malmö.

Fem personer sitter anhållna bland annat en 56-årig kvinna och hennes son.

I går ville ingen inom polisen lämna uppgifter om tillslaget som var noga förberett. Regionala insatsstyrkan hade satts in och slog till mot en lägenhet i södra delen av Malmö.Det handlar om ett större tillslag. Ett tiotal personer greps. Fem sitter anhållna.

– De har sålt bland annat kokain här, säger en granne som i går var glad över att polisen slog till.

Han hävdar att försäljningen har skett mer eller mindre öppet i bostadsområdet.

– Tillslaget gjordes i samverkan med regionala utredningsenheten och polisområde Malmö under ledningen av åklagare vid Malmö. Det är en stor framgång, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Bröt upp fönster

Han bekräftar också grannens uppgifter om narkotikaförsäljningen.

– Narkotikahandeln har skett i stor omfattning och mer eller mindre öppet, säger Nils Norling. 

Kammaråklagare Jeanette Sprimont leder förundersökningen. Hon uppger att narkotikan som sålts är cannabis.

Insatsstyrkan använde en stegbil och bröt upp fönster till 21-åringens lägenhet på andra våningen i ett hyreshus. Samtidigt slogs lägenhetsdörren in. Vid entrén stod en småbarnsmamma som blev ofrivillig åskådare.

Två av de anhållna är en 56-årig kvinna och hennes son.  Tre andra yngre män sitter också anhållna. Den 56-åriga mamman är tidigare inte dömd men förekommer hos Kronofogden med skulder. Hennes son är tidigare inte dömd för brott.

Tog knark i beslag

Kammaråklagare Jeanette Sprimont bekräftar att det finns ett släktskap mellan kvinnan och mannen. Men hon vill inte gå in på vilken roll kvinnan haft.

– Vilka roller de olika personerna haft vill jag inte gå in på i det här stadiet, säger hon.

Ursprungligen var enbart de fyra yngre männen anhållna i sin frånvaro. Kvinnan blev misstänkt i samband med att vissa beslag gjordes. När poliserna genomförde husrannsakningar gjordes beslag av bland annat narkotika.

En av de anhållna är välkänd hos polisen. Han har bland dömts för narkotikabrott efter att ha gripits i Limhamn förra året. Under 2018 när han var 17 år var han också häktad som misstänkt för ett grovt brott. Han fick senare 35 699 kronor i ersättning av Justitiekanslern eftersom inget åtal väcktes mot honom.