Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här knuffas 73-åriga kvinnan ned framför godståget i Lund

Foto: ur polisens förundersökning
33-åringen åtalas för mordförsök efter att ha knuffat ut den 73-åriga kvinnan framför tåget.

Det 632 meter långa tåget rullade in på Lunds central i drygt 50 km/h. Lokföraren såg en kvinna ligga på perrongen men trodde att mannen bredvid skulle hjälpa henne.

– Men han skjuter henne mot tåget. Sedan ser jag inget mer, men jag hör en duns.

33-åringen som knuffade ut henne säger att han kvinnan blev hans offer av en tillfällighet.

Kvinnan befann sig på stationen på kvällen den 2 december förra året för att ta nattåget mot Stockholm. Hon har inga klara minnesbilder av dagen men säger i förhör att hon förmodligen gjort mackor att ha med sig på tåget.

På samma perrong där hon befann sig fanns även den 33-årige norrmannen. 

Knuffade kvinnan

Utan förvarning knuffade han omkull kvinnan som han aldrig tidigare träffat. När hon låg ner på perrongen gick han ned på huk och sköt ut henne över kanten just som ett godståg på väg från Trelleborg kom in.

Kvinnan skadades mycket illa och fördes ilfart till sjukhuset i Lund. Trots de svåra skadorna kunde läkarna rädda hennes liv. 

Nu åtalas 33-åringen som knuffade ut henne framför tåget. I utredningen har det inte framkommit något annat än att händelsen av allt döma var ett vansinnesdåd.

I förhör med polisen berättade 33-åringen att han inte mått så bra och att han blivit aggressiv sen han slutade med sin medicinering.

”En tillfällighet”

Han minns inte själva attacken på kvinnan men säger att han själv satt och väntade på tåget när han puttade omkull henne och senare slängde henne ut över kanten.

–Att det var hon som blev utsatt för angreppet det var en tillfällighet, säger han i förhör.

Enligt läkare som har undersökt honom kan han misstänkas ha varit allvarligt psykiskt störd vid händelsen.