Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här flyr männen efter mordet på Jaffar, 15

Mördarna fångades på film när de flydde på cykel.

Här flyr männen som mördade 15-årige Jaffar i Malmö. På filmen som SVT Nyheter Skåne fått tag på syns de båda misstänkta mördarna när de lämnar brottplatsen.

Nu söker polisen ”två gärningsmän som färdats på en svart damcykel och en vit cykel. En av gärningsmännen har haft ljus klädsel och den andre mörk.”

Sex dygn efter att 15-årige Jaffar sköts till döds och hans jämnårige kompis skottskadades söker polisen fortfarande efter gärningsmännen.

Jaffar, 15, sköts till döds vid en pizzeria i Malmö i lördags.Foto: Privat
På onsdagen deltog Jaffars pappa Mohammed Ibrahim och småbröderna Ahmed, 10, och Jawad, 7, vid en manifestation till offrets minne.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Vädjan till allmänheten att höra av sig har ännu inte gett något avgörande resultat.

– Vi har fått in enstaka tips, säger kammaråklagare Magdalena Tesfai, som är förundersökningsledare i mordutredningen.

– Det är för tidigt att säga något om hur användbara tipsen är. Men vi är fortfarande mycket angelägna att höra av alla som har gjort iakttagelser som kan vara av intresse.

Inget nytt om kompisen

– Vi fortsätter att jobba brett och att ta in material på många sätt. Vi tittar på övervakningsfilmer och håller förhör med olika personer.

Jaffar sköts till döds vid en pizzeria på Ystadsgatan i Malmö i lördags kväll. Hans jämnårige kompis skottskadades samtidigt livsfarligt.

Båda mördarna var maskerade – och bilderna visar dem bara bakifrån.Foto: SVT Nyheter Skåne
Mördarna cyklade från platsen – och fastnade på övervakningskamerornas bilder.Foto: SVT Nyheter Skåne

Kompisens tillstånd är fortfarande djupt allvarligt. Ännu under torsdagen hade polisen inte fått något besked om att hans hälsotillstånd skulle ha förändrats.

identiteten är inte fastställd

Trots att mördarna finns på övervakningsbilder från platsen har polisen alltså ännu inte lyckats fastställa deras identitet.

SVT Nyheters film avslöjar att bilderna på de flyende rånarna är av god kvalitet – men att de bara visar männen bakifrån.

I onsdags gick Malmöpolisen därför ut med en vädjan till allmänheten.

Enligt den är utredarna ”intresserade av iakttagelser av två gärningsmän som färdats på en svart damcykel och en vit cykel. En av gärningsmännen har haft ljus klädsel och den andre mörk.”

Mördarna var maskerade

Båda ska ha varit maskerade – med uppdragen huva, respektive med mössa och halsduk.

Polisen uppger att männen cyklat Sofielundsvägen, Claesgatan samt Ystadsgatan i riktning mot Nobelvägen. Cyklarna antas ha varit stulna.

Utöver att be om intressanta iakttagelser vill polisen även få kontakt med personer som har blivit av med en svart damcykel eller en vit cykel på senare tid.

Foto: Kvp / Kvp